Turistguide Stockholm
Turistguider
Till startsidanStartsida

Turistguider i världen
Till Länsguider
Start Svenska städer
Göteborg
Malmö

Stockholm
Gamla stan
Sevärdheter
Slott i Stockholm
Världsarv Stockholm

Sveriges nationalsång

Spa i Stockholm

Boende
Bed & Breakfast
Hotell
Vandrarhem
Camping

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Ving Sverige

Snabblänkar
Stockholm

Kungliga Slottet
Allt om Stockholm
Stockholms stad
SL trafikupplysning
Bussar
Vädret i Stockholm


 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

< >

Strandvägen Foto: Claes AnderssonTuristguide Stockholm - the Capital of Scandinavia!
Stockholm, världsstaden där man hittar småstadens charm runt knuten! Den har allt för de nöjeslystna, historieintresserade och för de som uppskattar den härliga skärgården.

Stockholm är en av världens vackraste storstäder, grundades på 1200-talet. Sammanlänkade av 57 broar, byggd på 14 öar, omgivna av vatten så rent att man kan bada mitt i city.

Huvudstaden med sin 750-åriga historia och sitt rika kulturliv med ett hundratal museer och ett stort antal scener, teatrar och evenemang såväl som shopping av bästa slag gör ditt Stockholmsbesök till en upplevelse.
Här finns världens första Nationalstadspark, Ekoparken, som en grön lunga ständigt närvarande i storstadsmyllret.

På den gröna ön Djurgården ligger några av Stockholms populäraste attraktioner. Besök det världsberömda regalskeppet Vasa, världens äldsta friluftsmuseum Skansen eller Astrid Lindgrens Junibacken. Missa inte heller att se Stockholm från vattnet. En stad som är byggd på fjorton öar erbjuder naturligtvis fantastiska vattenvyer. Det finns en mängd olika sightseeingturer att välja mellan. Och räcker inte 14 öar så erbjuder Stockholm dessutom en fantastisk skärgård med 30 000 öar, kobbar och skär.

Gamla stanGamla Stan
Gamla Stan är en av Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärnor och en av Stockholms främsta attraktioner. Det var här som Stockholm grundades år 1252.
Gamla stan tillhör Stockholms mest populära platser. Att strosa genom dess gränder är att resa genom historien. Stadsdelen har en innehållsrik historia, och har tjänat som både syndens näste, avrättningsplats och platsen för storslagna kungliga bröllop.

Kultur & Sevärdheter
Det flesta sevärdheterna nås till fots och det finns goda möjligheter att hinna med att uppleva mycket på kort tid. Upplev storstadsliv, kulturhistoria och natur, allt under loppet av en och samma dag.
Besök Stockholms Stadshus. Klättra upp i Stadshustornet och få en fantastisk utsikt över Stockholm. Missa inte Stockholms äldsta sevärdhet, Gamla Stan, en av världens bäst bevarade medeltida stadskärnor. Vandra genom små vindlande gator kantade av butiker fyllda med konsthantverk, antikviteter, konstgallerier och caféer. I Gamla Stan ligger också Kungliga Slottet och Storkyrkan.

Naturhistoriska museumet Foto: Claes AnderssonMuseer
Museistaden Stockholm stoltserar med ett 100-tal museer, och det finns minst ett museum för varje smak och intresse. Allt från Vasamuseet och Skansen på museitäta Djurgården till kungligheter som Skattkammaren och Drottningholms Slott. Stockholm är med sina 100-talet museer en av världens museitätaste städer.

För den kulturintresserade finns både gammalt och nytt i Stockholm. Kultur i den traditionella meningen finner du i det stora utbudet av museer, konserter, teatrar, sportarenor, gallerier, vernissager och utställningar. Flera av museerna drivs av Stockholms stad, till exempel Stadsmuseet, Medeltidsmuseet och Liljevalchs.

På webbplatsen Stockholms museer finner du de flesta av stadens museer. Tänk på att många håller stängt på måndagar. Stockholms museer

Stadshuset
Stadshuset är en av världens vackraste och mest kända byggnader och Stockholms mest exklusiva festlokal.

Under dess tak samsas många olika verksamheter. Det är ett hus välkänt för sin gästfrihet, sina unika konstskatter, magnifika fester och sin intressanta historia.
Från Stadshuset, den främsta symbolen för Sveriges huvudstad, styrs Stockholm. Cirka 200 personer - politiker så väl som tjänstemän - har sin arbetsplats här.

Kungliga slottetFoto: Claes AnderssonStockholms slott
Kungliga Slottet är den svenska monarkens officiella residens. Förutom de kungliga bostadsvåningarna rymmer slottet representations- och festvåningar av olika slag. I slottet ligger också Gustav III:s antikmuseum, Skattkammaren med riksregalierna, Livrustkammaren och Slottsmuseet med källarvalv från Tre Kronor. Slottet bevakas av en högvakt. Den inrättades av Gustav Vasa 1523 för att ansvara för ordningen i hela staden, d.v.s. nuvarande Gamla stan.

Drottningholms Slott
Sedan 1981 är Drottningholms slott kungafamiljens bostad och ett mycket populärt utflyktsmål. Läs mer....

Foto: Claes AnderssonStockholms skärgård
Ta en båttur i Stockholms skärgård med 24 000 öar, kobbar och skär. Lummiga öar med lantbruksmiljö i innerskärgården och kala klippor och vidsträckt hav i ytterskärgården ger en fantastisk naturupplevelse. Ta en dagstur eller stanna över natten och få med ett oförglömligt minne med dig hem.

Mat & Nöje
Liksom i alla storstäder finns ett gigantiskt utbud av mat och dryck i den svenska huvud-staden. Men Stockholmarnas intresse för mat och dryck har ökat enormt inom en enda generation och detta märks på utbudet.

Oavsett vilket sorts kök du föredrar - orientaliskt eller nordamerikanskt, medelhavsinspirerat eller smörgåsbord - du behöver inte gå hungrig länge i Stockholm. Utbudet av moderna gourmetrestauranger i Stockholm är häpnadsväckande. Staden hade förra året inte mindre än sju restauranger med stjärnor i Guide Michelin. Det finns många fler än så som är väl värda ett besök för dig som är ute efter verkligt avancerade smakäventyr. Stockholms kockar står sig mycket väl i konkurrensen med vem som helst i världen.

Shopping
De största shoppingstråken sträcker sig från Hötorget till Gamla Stan, via Drottninggatan och från Hamngatan, Kungsgatan och Biblioteksgatan ner till Stureplan. För den som har lite tid men stort shoppingbehov finns NK, Åhléns, PUB, Debenhams, Gallerian och Sturegallerian. Samtliga har öppet 7 dagar i veckan, dock inte lika länge på helger som på vardagar.

Grand hotell Stockholm Foto: Claes AnderssonBoende
I Stockholmsområdet finns över 300 hotell.
Stockholm är kontrasternas stad, en stad som består till en tredjedel av vatten, en tredjedel park och en tredjedel vacker arkitektur.

Bo i världens första vandrarhem i en Jumbojet vid Arlanda Flygplats, en gammal fängelsecell på Långholmen eller bli vaggad till sömns på något av hotellen eller vandrarhemmen på båtar som ligger runt Stockholms kajkanter.

Gamla Stan är Europas största och bäst bevarade medeltida stadskärna på ön Stadsholmen, där Stockholm först anlades som en befästning på 1100-talet.

Hotell och vandrarhem är inte längre bara en plats för sömn. Det är en viktig del av resan och helhetsupplevelsen.

Bed & Breakfast
I Stockholm kan du utöver hotell och vandrarhem välja alternativet Bed & Breakfast – ett bekvämt och personligt boende till ett bra pris. Du hyr ett rum eller en lägenhet av en privatperson, oftast genom en förmedling.

Stugsemester
Drömmer du om en egen stuga i Stockholms skärgård? Med en stuga i Stockholms närhet får du både tillgång till stadens puls och det lugna livet på landet. Hyr för en natt, en vecka eller en hel semester. Stugsemester i Stockholmstrakten?

Stockholmskortet
Med Stockholmskortet kan du njuta av ditt Stockholmsbesök i din egen takt. Det ger fria resor med lokaltrafiken, entré till 75 museer, sevärdheter och attraktioner samt bonus- och rabatterbjudanden.

Fakta från stockholmtown.com

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida