Turistguide Malmö
Svenska städer
Till startsidanStartsida

Turistguider i världen
Till Länsguider

Startsida
Start Svenska städer
Malmö
Länsguide Skåne
Sevärdheter
SPA i Skåne
Väder

Flyg & Flygplatser
Malmö Airport

Göteborg
Stockholm

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Ving Sverige

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< >

< >

Turistguide Malmö
Västra Hamn Foto: Claes AnderssonMalmö ligger mitt i korsvägen mellan Skandinavien och resten av Europa och det gör att kommunikationerna är goda i regionen. Tåg-, buss- och flygförbindelserna från bl a Stockholm och Göteborg är täta.
Malmö är Sveriges tredje största stad.
Malmö omnämndes för första gången i skrift på 1170-talet. Staden erövrades av svenske kungen Magnus Eriksson 1332 bara för att 1360 åter bli dansk under Valdemar Atterdag. Slutligen stod dock Sverige som segrare då Karl X Gustav 1658 såg till att såväl Skåne som Halland och Blekinge togs från den danska kungen.
Mycket av Malmös historiska bakgrund finns bevarad i arkitektur. Malmö är idag en stad av högre lärande, teknologi och modernt boende.

Kultur & Sevärdheter
Turning Torso och Öresundsbron har du kanske redan hört talas om. Men det finns fler sevärdheter som är värda ett besök! Här berättar vi om några av dem. De flesta av platserna ligger på gångavstånd i centrum.
Turning Torso Foto: Claes Andersson Till Öresundsbron och Katrinetorps herrgård kan man cykla, åka buss eller köra bil.
På flera av platserna kan man få guidning via sin mobiltelefon eller ladda ner guidningen som en ljudfil i mp3-format.

För den konst och kulturintresserade finns allt från Malmö Museers blandade och breda utbud, till Konsthallen, Rooseum och mängder av andra gallerier. För den designintresserade finns allt från anrika Form Design Center med shop och skiftande utställningar hela året, till spännande David Design, Formargruppen och många fler. De många parkerna i Malmö är viktiga delar av staden. Kungsparken och Slottsparken invid Malmös gamla centrum präglas av kanaler och sällsynta träd. Till Sevärdheter...

Mat & Nöje
Med Malmös över 600 restauranger, caféer och serveringar att välja mellan trängs smaker från hela världen. Här finner du allt från falafel och takeaway-thai till gourmetrestauranger och ekologiska bufféer. Indiskt, vietnamesiskt, grekiskt, libanesiskt, italienskt, mexikanskt, mongoliskt och spanskt. Trevlig måltid!

Nattliv
Nattlivet i Malmö är olika beroende på vart du beger dig, men alltid sjudande! Det finns framför allt två stora utgångspunkter i Malmös nattliv, Möllevången och Lilla Torg. Vid Möllevången finner du livfulla och ungdomliga krogar och klubbar. Runt Lilla Torg och inne i centrum finns ett stort och blandat utbud.

Foto: Claes AnderssonShopping
Endast ett stenkast från Centralstationen finner du Stortorget och Lilla Torg, berömt för sina uteserveringar och publiv. Detta är en utmärkt startpunkt för att upptäcka Malmös rika utbud av shopping, underhållning och över alla 300 caféer och restauranger. Det händer alltid något!
I Malmö finns både gallerior och gågator med många små butiker - men staden är inte större än att du lätt kan hitta.

I Malmö finns både gallerior och gågator med många små butiker - men staden är inte större än att du lätt kan hitta. Som en röd tråd löper det bilfria shoppingstråket Södergatan och Södra Förstadsgatan från Stortorget och Lilla Torg, förbi Gustav Adolfs Torg med sin blomster- och grönsaksmarknad upp mot Triangeln och Möllevången. Mitt på gågatan nära Stortorget finner du det nybyggda Baltzar City. I Hansa finner du ett exklusivt utbud av spännande butiker och i Triangelns köpcentrum finner du det personligt färgstarka och det smakfullt fantasifulla.

På gågatorna trängs också de trendiga specialbutikerna tillsammans med varuhus och gallerier. Du finner konsthantverk och exklusiv design, men framför allt har Malmö kanske gjort sig ett namn för alla sina inredningsaffärer och modeboutiquer.

Vid sidan av gågatan ligger Davidshallstorg. Runt torget finns en rad små butiker med bland annat second hand. Ett stenkast från city ligger butiksgallerian Caroli och Östra Förstadsgatan. Söderut ligger Kronprinsen med Regementsgatan. De kanske mest annorlunda affärerna ligger i kvarteren kring Möllevångstorget - Europas största och i många avseenden billigaste grönsakstorg, och där du bland annat kan köpa utländsk och exotisk mat. Och hela vägen är det gott om restauranger, kaféer och andra platser för en skön rast.

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!


Google

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida