Turistguide Göteborg
Svenska städer
Till startsidanStartsida

Turistguider i världen
Till Länsguider

Start Svenska städer

Göteborg
Sevärdheter

Spa i Göteborg
Spa Västra Götaland
Länsguide Götaland
Väder

Boende
Hotell
Camping
Vandrarhem

Flyg & Flygplatser
Göteborg Landvetter
Göteborg City Airport

Malmö
Stockholm

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

< >

Turistguide Göteborg
Det är enkelt att turista i Göteborg. Massor av roliga saker att göra, allt behöver inte kosta pengar och det är gångavstånd nästan överallt.
Här finns ett stort utbud av nöjen och ett brett program av musikaler, teatrar och shower. För den shoppinglystne är Göteborg också perfekt. Butiker, gallerior och varuhus ligger samlade inom bekvämt gångavstånd och här finns något för alla smaker.

I Göteborgspasset ingår inträden, shoppingrabatter, fria resor med mera. Perfekt för dig som vill få ut så mycket som möjligt av ditt besök.

Göteborg är Sveriges andra största stad. Till Göteborg är det lätt att komma med flyg, tåg, buss eller färja. Väl framme i Göteborg är spårvagnarna ett välbekant inslag i gatubilden. Härliga västanfläktar och en unik skärgård. Idylliska sjöar, skog och vildmark finns bara en kort spårvagnsresa från centrala stan. Trots dess storstadsprägel har den en utpräglad småstadscharm.

Barnvänlig storstad
Göteborg är det perfekta resmålet för barnfamiljer. Liseberg tillhör Sveriges i särklass populäraste turistmål. Missa inte Universeum och Paddan-båtarna. Utöver Sveriges största turistattraktion, Liseberg, finns ett brett utbud av både inom- och utomhus-aktiviteter för alla åldrar. Det finns gott om parker, lekplatser, skridskobanor. Salta bad och andra naturupplevelser är bara en kort båttur eller spårvagnsresa bort.

Evenemang
Göteborg är också evenemangens stad. Här finns alltid någon festival, en konsert eller ett stort sportarrangemang på gång.

Sevärdheter
När du är i Göteborg får du inte missa att besöka vissa kända platser.
Götaplatsen med Carl Milles-statyn Poseidon eller GöteborgsOperan byggt som ett skepp. De flesta sevärdheter är inom bekvämt gångavstånd från Avenyn. Läs mer om Sevärdheter Göteborg

Kyrkan intar en stor del i Göteborgs stadsbild. Här ligger Domkyrkan för Göteborgs stift, och du finner även många internationella kyrkor. Flera vackra kyrkor tornar upp sig i Göteborg.

Göteborgs konstverk är många och skiftande i stil, uttryck och form.
På en vandring genom stan stöter du på många statyer, en del sittande på sina höga hästar och andra lite undangömda.

Aktiviteter & Sport
Havet, skärgården med öar, kobbar och skär inbjuder till bad, segling och vattensporter av alla slag. Vintertid kan du hoppa i vattnet i någon av simhallarna.
Sportfiske vid kusten är oftast fritt.Fiskekort ger dig rätt till fiske i ett femtiotal vattendrag. Skog och mark utgör också en stor tillgång för friilufsliv. Det finns många motionsslingor och vildmarksleder för vandring och kanoting. Golfälskare kan glädjas över ett flertal vackert belägna banor.

Shopping
Göteborg är en livlig shoppingstad med det mesta inom bekvämt gångavstånd i centrum. I citykärnan hittar du många intressanta affärer.
Har du lust att promenera lite – eller ta en kort spårvagnstur – är Järntorget, Linnéstaden, Haga, Vasastaden och Avenyn andra bra shoppingplatser i Göteborg. Här finns en rolig blandning av moderna varuhus, gallerier och passager. Göteborg är lika perfekt för weekendresenären som vill shoppa loss och uppleva storstadens puls. Här finns en kul blandning av moderna varuhus, gallerior och passager. De stora märkesaffärerna trängs med de små specialbutikerna. Trendigt, klassiskt, kul, nödvändigt, exklusivt och billigt.
Göteborg har en lång och framgångsrik industri- och handelstradition.

Mat & Nöje
Den som inte uppskattar god mat, ädla drycker och ett underbart folkliv har aldrig varit i Göteborg. Här i smakernas huvudstad väntar nämligen nya härliga frestelser runt varje hörn. Oavsett smak, tid och tillfälle finns det massor att välja på. Mångfalden och den kulinariska kreativiteten bland standens stjärnkockar känner inga gränser och lockar kräsna matgäster från hela världen. Överallt i stan kan du hitta små mysiga konditorier, kaféer eller trendiga "coffée shops".

Göteborg räknas som en av Europas bästa matstäder. Närheten till havet och skogen ger tillgång till de finaste råvarorna. Färsk fisk och skaldjur står ofta på menyn. Fem av restaurangerna har en stjärna i Guide Michelin.

Parker
Göteborg är en grön stad. Många av parkerna är värda ett besök året om.
Här finns gott om parker och skogar som ger alla göteborgare nästan 175 kvm grön yta var. Är du intresserad av träd och blommor eller bara vill vila ut en stund i skuggan av ett vackert lövträd - besök någon av våra många vackra parker.

Museum & konsthallar
Göteborg har gott om museer där du och familjen kan känna historiens vingslag. Med Göteborgspasset är det fritt inträde.
Museibesök är en bra aktivitet regninga dagar, eller när du vill få paus från sol, bad och shopping. Här finns något för alla intressen och alla åldrar. Obs, stängt på måndagar.

Skärgården
Närheten till havet gör Göteborg speciellt. Och ingenstans är havet så nära som i skärgården.
Skärgården utanför Göteborg är väl värd ett besök. Den är känd för sin vackra natur och pittoreska bebyggelse och sträcker sig från Vrångö i söder till Rörö i norr.
Det finns både stora öar med mycket bebyggelse och små kobbar och skär med enstaka eller inga hus på. Flera av öarna är naturreservat med unik flora och fauna och härliga bad med stränder och mjuka klippor.

Spa
Att ge sin kropp den uppmärksamhet som den är värd är viktigt. Tänk på att den ska bära dig livet ut.
Besök någon av Göteborgs fina spa-hälso anläggningar och koppla av. Spa i Göteborg & Spa Västra Götaland

Något du söker men som inte finns här? Använd sökmotorn!

Google

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 - Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida