Venezuela
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Venezuela
Isla Margarita

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 
Fakta
Folkmängd: 25 milj.
Huvudstad: Caracas
Språk: Spanska
Valuta: Bolivar (VEB)


Turistguide Venezuela
Längst upp på den sydamerikanska kontinenten ligger Venezuela, ett spännande land med höga berg, vidsträckta slätter och en lång vacker kust med en fantastisk skärgård som omfattar tusentals öar.
I Venezuela avslutar både Anderna och Amazonas sin utsträckning åt norr, och här ligger världens högsta vattenfall, Angel Falls. Det säger sig självt att Venezuela är ett land för äventyrare, och i Vings utfärdsprogram hittar du gott om både stora och små äventyr att krydda din semester med när du vill variera strandlivet.
Med Ving kan du besöka en av de mest eftertraktade, den soliga Isla Margarita, där du kan välja något av deras tre resmål.

Isla Margarita
På Isla Margarita får du uppleva Sydamerika när det är som bäst. Här badar du i ljummet vatten, soltorkar i den vita sanden och låter avkoppling dominera ditt dagsschema. Vill du bryta av med något aktivt finns möjligheter i massor. Mest och bäst upplevelser får du om du följer med på någon av Vings utfärder – på Isla Margarita, till havs eller på Venezuelas fastland. Läs mer....

 

Historia
Christofer Columbus kom som den förste europén till Venezuela 1498 under sin tredje resa till amerika och 1522 upprättades de första permanenta spanska bosättningarna i Sydamerika i dagens Venezuela. Venezuela förblev en del av flera olika spanska kolonier fram till självständigheten 1811 då det tillsammans med Colombia och Ecuador bildade Gran Colombia. Under de följande självständighetskrigen fram till 1830 ledde flera generaler under Simón Bolívar Venezuelas arméer frihetskampen i Colombia, Panama, Ecuador, Peru och Bolivia. 1830 Venezuela blev en självständig republik.


Boka Resa

För att söka avgångar från fler orter och boka flygresan till bästa pris - använd sökmotorn!

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida