USA
Turistguider

Till startsidanStartsida
Start Turistguider

USA
Alaska
Atlanta
Boston
Chicago
Detroit
Florida
Fort Lauderdale
Fort Myers
Key West
Miami Beach
Naples
Orlando
Tampa Bay

Hawaii
Las Vegas
Los Angeles

New Orleans
New York
Palm Springs
Philadelphia
San Diego
San Francisco
Washington D.C


Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige

Fakta
Folkmängd: 285 milj.
Huvudstad: Washington
Språk: Engelska
Valuta: Dollar (USD)

 

 

 

Turistguide USA
I USA är allting stort – så också avstånden. Ett gott råd är därför att inte kombinera för många platser och hotell på en och samma resa. Väljer du östkusten är ett bra tips att kombinera några innehållsrika dagar i New York eller Orlando med sol och bad i södra Florida. På västkusten väljer många att upptäcka San Francisco med omgivning och bila kustvägen ner till Los Angeles, besöka drömfabriken Hollywood och njuta av Kaliforniens avslappnade strandliv. Kort sagt,
det finns gränslöst mycket att se – kombinera klokt, så får du ut mer av det väldiga landet ”over there”.

I USA bor fattiga och rika, här finns kulturskatter på några av världens främsta museer, men också konstgjorda nöjesstäder som Disneyworld. Landet bjuder på en storslagen natur, exempelvis Grand Canyon och Klippiga bergen, fiskebyar, världsstäder, musikparadis, tropisk värme, högklassig skidåkning och ett kök som förvisso innehåller en del stekar och hamburgare, men också slank mat där grönsaker behandlas som ädelstenar. Inte minst finns här de allra smaskigaste desserterna.

Bästa transportmedlet i USA är utan tvekan bil, bensinen är billig, vägarna välskötta och trafiken lugn och jämn. Bussnätet är bättre utbyggt än tågrälsen och ställen att bo på varierar från små, billiga motell på landet, likt det i filmen Bagdad Café, till de dyra, världskända belägna mitt i världens hetaste metropoler, exempelvis Waldorf Astoria Hotel i New York.

USA är för många ett drömmarnas land, landet där "allt är möjligt". Här hittar du också det mesta, inte minst solstaten Florida, lättjans hemort på jorden. Med ljumma vågor som knappt orkar krypa upp över strandkanten och palmblad som rasslar av välbehag. New York är Floridas raka motsats. Här är rytmen snabb och utbudet av shopping, restauranger, museer och aktiviteter outtömligt.

Pass & visum
Eftersom pass- och visumreglerna för inresa till USA ständigt uppdateras måste alla resenärer kontakta amerikanska ambassaden för aktuell information. Läs mer på www.usemb.se eller ring 08-783 53 00. Vid inresa fotograferas alla och fingeravtryck registreras av immigrationsmyndigheten. Passuppgifter skall ges till flygbolaget före avresa.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida