Tyskland
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Tyskland
Berlin

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Snabblänkar
Tyskland
Deutschland portal
Tyska slott
Webguide Hamburg

Fakta
Folkmängd: 82,3 milj.
Huvudstad: Berlin
Språk: Tyska
Valuta: Euro (EUR)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Tyskland
Berlin är huvudstad sedan 1991 i det återförenade Tyskland och dess största stad. Från krigsslutet hade Bonn fungerat som huvudstad i Västtyskland och Östberlin som huvudstad i Östtyskland Berömda stadsdelar inkluderar Mitte, Prenzlauer Berg, Wannsee och Kreuzberg.

I Tyskland kan du uppleva det mesta. Kanske inget land för solsemester även om möjligheterna finns men är du ute efter en häftig storstadspuls, upplevelser till sjöss, på land eller i luften, stillhet till att uppleva historiens vingslag på vackra slott eller om du kanske vill unna dig själv en kurvistelse, så har semesterlandet Tyskland alla svar på dina drömmar. Tyskland erbjuder även en rad spektakulära evenemang, storslagna utställningar med internationell anknytning och rika shoppingmöjligheter.

Den korta resvägen till Tyskland ger dig många möjligheter att göra upptäcktsfärder i vårt stora grannland. Välj mellan en kortare semester eller en veckoslutsresa. Med lite planering är det faktiskt otroligt vad du kan uppleva på bara några dagar.

Mat, Kultur & Nöje
Från snabbmat till gourmetmenyer i eleganta restauranger – Berlins kök är brokigt och mångfaldigt. Det typiskt berlinska köket är snarare rustikt och bastant, speciellt kända är Buletten (stora köttbullar) och Currywurst. Även Eisbein (fläsklägg) och "Berliner Weiße" (underjäst öl) tillhör Berlins kulinariska specialiteter. Unikt för Berlin är att frukost serveras hela dagen. Innefolket möts i kaféer till sent på eftermiddagen för att dricka kaffe och njuta av de ovanliga och internationella frukostspecialiteterna.

Tyskland erbjuder även en rad spektakulära evenemang, storslagna utställningar med internationell anknytning. Från boulevard till klassisk opera – inte bara åtta stora symfoniorkestrar, bland annat de berömda Berliner Philharmoniker, sätter sin prägel på Berlins musikliv utan även tre stora operahus. Underhållningskulturen har en lång tradition just i Berlin, en kultur som är omedelbart förknippad med myten om staden.

Shopping
I Tyskland finns allt – och oftast billigare än i Sverige. Tyskland är internationellt känt som ett äkta shopping-eldorado.
De stora varuhusen i Tyskland är världsberömda för sitt enorma utbud av varor och särskilt förmånliga priser. Men även utanför de stora varuhusen, utmed de stora städernas shoppingstråk finns ett brett utbud av små butiker och på de många lokala marknaderna kan du som turist göra fler fynd.

Öppetider i Tyskland
Från måndag till fredag öppnar affärer mellan klockan 9.00 och 10.00 och stänger mellan klockan 18.00 och 20.00. På lördagar håller stora affärer i storstäderna öppet fram till klockan 20.00, medan mindre affärer och affärer i små städer stänger klockan 16.00.

Sevärdheter
I Tyskland finns mycket att se och besöka. Upplev storstäderna, uppleva historiens vingslag, alperna, vindistrikten till slotten.

Tyskland har ett stort utbud av fantastiska vandringar och cykelvägar, och det finns oerhört många pärlor att upptäcka som går längs den välkända och etablerade vackra Romantiska Vägen, med sina slott och vinodlingar och historiska miljöer. Romantiska Vägen drar folk till sig ffrån världens alla hörn. Upplev sagoslott och ändlöst vackra bergslandskap!

Boka resa!

 

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida