Turistguide Turkiet
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Turkiet
Alanya
Antalya
Içmeler
Marmaris

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

Fakta
Folkmängd: 70 milj.
Huvudstad: Ankara
Språk: Turkiska är officiellt språk, kurdiska är största minoritetsspråk
Valuta: Turkiska lira (TRY)

 

 

Turistguide Turkiet
Turkiet har ett överflöd av sol och många härliga stränder. Perfekt för en riktigt avkopplande semester där du kan samla kraft inför den kommande vardagen. Längs Medelhavskusten brer stränderna och semesterparadiset ut sig. Inåt landet finns kulturskatter som antika lämningar och arkeologiska utgrävningar. Det är lätt att konstatera att Turkiet har allt och du får valuta för pengarna. Här shoppar du billigt! Turkiet förför sina besökare med lata dagar på stranden, kryddiga matupplevelser, tebjudningar i bazarerna och ändlösa nätter. Turkiet har ca 70 miljoner invånare, Istanbul ca 17 miljoner och huvudstaden Ankara ca 4 miljoner. Ytan är ca 774 815 km2.

Prisvärt
Vare sig du går på restaurang, shoppar eller åker på utflykt får du mer för pengarna än i många andra länder och det är inte allför ovanligt att det krävs en extra resväska för att få med sig alla shoppingfynden hem!

Välkommen till Gästfriheten!
Räkna med att bli vänligt bemött var du än kommer! Turkarna månar om sina besökare, och hjälper mer än gärna till när du frågar efter vägen eller vill ha tips om den bästa restaurangen eller stranden.

Resmål & välkända orter, Kultur & Sevärdheter
I Turkiet finns många berömda historiska sevärdheter som du inte får missa. Gör en utflykt till de arkeologiska utgrävningarna av den antika staden Efesos, den romerska ruinstaden Hierapolis eller varför inte till Pamukkale med de fascinerande kalkstensterrasserna.

Mat
Det turkiska köket är världsberömt. Här möts det bästa av Europas och Mellanösterns kokkonst och du äter gott både på fina restauranger och på små lokala krypin. Till lunch är det perfekt att beställa en kycklingkebab i pitabröd eller den turkiska pizzan "pide". Som en härlig inledning på middagen kan du prova meze, de läckra turkiska smårätterna.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida