Alanya Turkiet  
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Turkiet
Alanya
Antalya
Içmeler
Marmaris

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

 

 

 

 

 

Turistguide Alanya
Alanya är Sydkustens största turistort med långa stränder, bra shopping och Turkiets bästa nattliv. Alanya ger de flesta de ställda kraven på den perfekta resan. Alanya har ca 85 000 invånare som om sommaren stiger till ca 180 000.
Ur det turkosblå havet reser sig en 250 meter höga klippa och på toppen finns den fästning som seldjukerna byggde på 1200-talet och som ännu vaktar staden nedanför.

Prisvärt - Välkommen till Gästfriheten!
Turkiet är ett shoppingparadis och Alanya är inget undantag. Här finns ett stort utbud av olika varor i de många små butikerna i stadens äldre delar och på shoppinggatan längs Östra stranden. Det är inte allför ovanligt att det krävs en extra resväska för att få med sig alla shoppingfynden hem!

Du finner väskor, skor, jackor, pälsar, handskar, tofflor. Guld och silver - allt ifrån billiga till dyra och exklusiva smycken. Vackra mattor - handknutna eller vävda och naturligtvis även kryddor och teer.

Spännande utflyktsmål
I och utanför Alanya finns det många intressanta utflyktsmål oavsett om du deltar i organiserade utflykter eller väljer att åka på egen hand.
Alanya och området runt omkring har en brokig och lång historia. Här har greker, romare och ottomanska sultaner verkat under historiens gång och det har lämnat många spår. Det är inte bara historien som lockar till utflykter utan även området är naturskönt och dramatiskt med havet i söder och Taurusbergen i norr.

Mat och nöjeslivet
Nöjeslivet är intensivt på den här semesterorten med besökare från hela Europa. Det finns gott om restauranger, barer, caféer och diskotek att välja bland. På kvällen kan du ta en promenad nedanför borgen och letar reda på den trevligaste restaurangen där du i lugn och ro äter en läcker måltid. Ner från borgen vindlar gränder och smågator i gamla stan och nedanför klippan glittrar den lilla hamnen med många restauranger och caféer. Här är det livligt till långt in på småtimmarna. Det turkiska köket är mustigt, gott och lätt att tycka om.

Stränderna, Härliga bad och tuffa vattensporter
Alanya har flera fina och kilometerlånga sandstränder. Stränderna varierar från finkornig sandstrand till klippor. Västerut sträcker sig Kleopatrastranden tre kilometer bort med grovkornig sand. Åt det andra hållet går den åtta kilometer långa och bitvis långgrunda Östra stranden. Här finns allt från sand till sten och klipphällar. Vattenaktiviteter finns på flera ställen men främst i anslutning till de större hotellen som erbjuder vattenskidåkning, trampbåtar, paragliding och dykning.
Det anordnas också utflykter med forsränning för den som vill ha en adrenalinkick. Du kan också sporta på land. Här finns bl a tennis, fotboll och beachvolleyboll. Ett lekfullt vattenland ligger centralt i staden. Detta är ett perfekt komplement till strandlivet för framför allt barnfamiljerna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida