Turistguide Tunisien
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Tunisien

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 9,8 milj.
Huvudstad: Tunis
Språk: Arabiska, franska
Valuta: Dinar (TND)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Tunisien
Känner du för ett lite mer exotiskt resmål så ska du välja Tunisien. Här är det mesta lite annorlunda, med en orientalisk touch. I Tunisien badar du vid några av Medelhavets finaste stränder, gör spännande safaris i Saharas mäktiga öken, besöker kulturminnesmärken som Kartago och fyndar mattor, läderarbeten och mässing i städernas gyttriga basarer. Naturen är storslagen och varierad med gröna olivlundar och korkekskogar, karga stäpper och öken.

Tunisien är en av portarna till det exotiska Orienten, där Europa och den arabiska kulturen strålar samman i en spännande blandning. Avståndet till Europa är inte långt - landets nordöstra hörn sträcker sig ut mot Sicilien – bara 15 mil skiljer dem åt. Fler och fler golfare upptäcker Tunisien, inte minst för att greenfeepriserna är bland de lägsta kring Medelhavet

Allt är möjligt i Tunisien. Tänk dig att vagga fram på en kamel i solnedgången, att spela golf i ett underbart sceneri, att utforska urgamla städer och sägner eller att bara låta tiden gå, på en lång, underbar sandstrand. Här är allt möjligt. Välkommen till landet som lockar både till aktivitet och till lättja, där mystiken känns påtaglig i den gamla kulturen, och framför allt - där reskassan räcker länge.

Kulturen
En annorlunda kultur med inslag av såväl Orienten som västerlandet. Erövrarna har avlöst varandra under århundradena och fenicier, romare, araber, turkar och fransmän har alla lämnat spår i den tunisiska kulturen.

Prisvärt
I Tunisien räcker reskassan lite längre! Här är det fortfarande billigt att leva.
Jämfört med Sverige känns det nästan gratis att slå sig ned på ett utomhusfik och beställa in en kopp sött, tunisiskt kaffe.

Stränderna
Kilometer efter kilometer breder sandstränderna ut sig, med kristallklart, rent vattnet nedanför. Eftersom stränderna är långgrunda lämpar de sig utmärkt för barn.

Utflykter
Upplev öknen. Att se Saharas sanddyner och uppleva hettan i öknen är en oförglömlig upplevelse!
Det finns många andra fantastiska sevärdheter också, som den storslagna romerska amfiteatern El Jem eller de arkeologiska utgrävningarna i Kartago.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida