Trinidad och Tobago
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Trinidad och Tobago

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 1 milj.
Huvudstad: Port of Spain
Språk: Engelska (officiellt språk), hindi, spanska, franska
Valuta: Dollar (TTD)

 

 

 

 

Turistguide Trinidad och Tobago
Trinidad och Tobago har 1,2 miljoner invånare, varav ca 47 000 på Tobago. Språket är Engelska. Öriket Trinidad och Tobago är de sydligaste av de västindiska öarna, belägna bara 30 km från Venezuelas kust. Det här är landet med sol, hav och leenden. Här går allt i ett lugnt tempo, dagarna flyter långsamt fram till de gungande tonerna av reggae och calypso. Snart kommer du också in i den sköna lunken. Det här är semester när den är som bäst!

Tobago
På Tobago går allt i ett lugnt tempo, dagarna flyter långsamt fram till de gungande tonerna av reggae och calypso. Snart kommer du också in i den sköna lunken. Det här är semester när den är som bäst!

Om man ska beskriva något land som ett paradis så är det Trinidad och Tobago. Av de två öarna är Tobago den mer stillsamma och paradisliknande. Här finns långa kritvita stränder, turkost vatten med korallrev strax utanför och lummig regnskog. Ön har kallats Robinson Crusoes ö, och det är inte svårt att tänka sig att Daniel Defoe hade Tobago i tankarna när han skrev boken. På Tobago tar man dagen som den kommer och du kommer att älska den vänliga och välkomnande lokalbefolkningen med sin speciella karibiska engelska.

Regnskog och paradisstränder
Två tredjedelar av ön täcks av regnskog och naturen här är fantastisk med mängder av fåglar, djur och exotiska växter. Det rika djur-och växtlivet omger dig var du än går och ofta går växtligheten ända ner till det blå havet. Man behöver aldrig trängas på de långa härliga stränderna. Åker du till Castara eller Englishmans Bay kan du njuta ostört under en stor del av dagen. Pigeon Point är en strand som ägs av staten och för en liten avgift har du tillgång till bekvämligheter som restauranger, wc och duschar.

Utflykter
På Tobago tar man sig lätt runt med buss, taxi eller hyrbil. Runtom på ön klänger husen längs hisnande stup och hela tiden har du det vackra havet i blickfånget.
Mest aktivitet finner du i Crown Pointområdet och i öns största stad - Scarborough. Här finns det gott om restauranger, barer, hantverkare och försäljare. Missa inte de små restaurangerna där du kan äta roti, en lokal specialitet som består av bröd fyllt med potatis, kyckling och grönsaker. En dagsytflykt till systerön Trinidad är också att rekommendera. Här är samhället mer modernt och det finns gott om shoppingmöjligheter.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida