Turistguide Togo
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider
Togo

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

Fakta
Huvudstad: Lomé
Valuta: Franc (XOF)

 

Turistguide Togo
Togo är en stat i Västafrika som gränsar till Ghana i väster, Benin i öster och Burkina Faso i norr. I söder har landet en kort kustremsa mot Guineabukten, och där ligger huvudstaden Lomé.

 

Togo är ett avlångt land vilket innebär att det finns stora klimatskillnader mellan norr och söder. I södra delen är klimatet tropiskt, och i norr är det halvtorrt med savannområden. Ibland förekommer längre torrperioder och i norr blåser på vintern den heta, torra, sandbemängda ökenvinden harmattan.

 

Historia
1884 koloniserade Tyskland Togo och industrialiserade delar av landet för att kunna exportera råvaror. Efter första världskriget förlorade Tyskland sina kolonier, och Togo delades upp mellan Storbritannien och Frankrike. Den franska delen inkorporerades i den intilligande kolonin Benin (del av Franska Västafrika). Endast den engelska delen är idag det självständiga landet Togo.

Den franska kolonin Franska Togoland blev en självständig stat med namnet Togo 1960. 1967 blev general Gnassingbé Eyadéma statschef, och satt kvar på posten fram till sin död i februari 2005, vilket gör honom till den statschef i Afrika som har längst tid vid makten.
Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida