Turistguide Thailand
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Thailand
Bangkok
Khao Lak
Phuket

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 62 milj.
Huvudstad: Bangkok
Språk: Thai, engelska
Valuta: Baht (THB)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Thailand
Thailand är ett av vår senare tids mest älskade charterresmål Thailand erbjuder allt från storstad till härliga badstränder! Bangkok som är huvudstaden i Thailand är en häftig storstad och är en paljett av färger, dofter och ljud. Centrala och södra Thailand lockar med härliga stränder, god mat och fantastiska hotell. Vissa orter har ett pulserande nattliv medan andra har ett tyst lugn över sig. Du möter mångfald och generositet. Här finns helt enkelt plats för både solsemester, öde paradis, kultur, fantastiska smakupplevelser, heta nätter i storstadsdjungeln och spännande äventyr.

Dagarna kan lätt fyllas av aktiviteter som trekking, elefantritt, jeepsafari och snorklingsturer.
Thailand är ett perfekt land att vara turist i och överallt känner du dig välkommen här i leendenas land.
Thailand har ca 62 miljoner invånare, varav ca 11 miljoner bor i huvudstaden Bangkok. Vill du bara ha första natten på bokat hotell och sedan planera din rutt på egen hand är också detta fullt möjligt vilket har blivit allt vanligare idag.

Stränderna
Stränderna inbjuder till lata dagar i solen. Den mjuka sanden liknar nästan mjöl och det turkosblå havet håller bara ett par grader lägre än lufttemperaturen. Vackrare än så här kan det gärna inte bli!

Mat
Maten är inte bara fantastiskt god utan billig också och vill du shoppa är detta en fröjd för reskassan.

Norra Thailand Den gyllene triangeln
Mystiskt och mytomspunnet är området kring Den gyllene triangeln, gränsen mellan de tre länderna Thailand, Myanmar och Laos. Att vistas i Den gyllene triangeln är som att kliva rakt in i en saga.

Mekongfloden utgör gränsen mellan Thailand, Laos och Myanmar. Det är det här området som kallas Den gyllene triangeln och som bjuder på en fantastisk utsikt över tre länder på en och samma gång. På andra sidan floden ligger Laos och om du vill kan du ta båten över dit. Här säljs hantverk, souvenirer och whiskey till besökarna. Tittar du åt andra sidan där floden gör en tvär krök norrut ser du Myanmar före detta Burma. Här vid Mekongflodens strand finns ett stort kasino och om du har tur kan du gå i land här. Det beror på vad myndigheterna tillåter. Det är spännande att bara glida fram över floden på en båt och studera detta mystiska land.

Vid Den gyllene triangeln pågick under lång tid opiumsmuggling och denna mörka sida av områdets historia finns fångat i ett museum beläget på den thailändska. Här ges en gripande historia om området och dess invånare och du får en djup inblick i hur opiumets historia både i Den gyllene triangeln och i världen.
På kvällen kan du vila på terrassen på din härliga resort för att smälta alla intryck, samtidigt som du njuter av den enastående utsikten över de tre länderna.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida