Bangkok Thailand
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Thailand
Bangkok
Khao Lak
Phuket

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Bangkok
Bangkok är huvudstaden i Thailand och är en häftig storstad som inte liknar någon annan huvudstad i världen. Det är en paljett av färger, dofter och ljud. Detta blandas med uråldriga tempel, luxuösa hotellkomplex och religiösa symboler. Du möter mångfald och generositet. Här finns helt enkelt plats för både solsemester, öde paradis, kultur, fantastiska smakupplevelser, heta nätter i storstadsdjungeln och spännande äventyr.
Ca 11 miljoner bor i huvudstaden Bangkok. Vill du bara ha första natten på bokat hotell och sedan planera din rutt på egen hand är också detta fullt möjligt vilket har blivit allt vanligare idag. De första européer som reste hit såg en stad byggd på pålar, med kanaler som glittrande silvervägar mellan tempel, hus och marknader.

Shopping och sevärdheter
Bangkok är väl värd en egen resa inte minst för att shoppa. Denna stad erbjuder ett enormt utbud av varor till mycket bra priser. Thaisiden, skräddarsydda kläder, guld, silver och ädelstenar, konst­hantverk och souvenirer, märkeskläder och billiga kopior. Här finns allt.
På de enorma varuhusen Siam Paragon, där du bl a kan köpa en Ferrari och helt nybyggda Central World kan du utan problem spendera en hel dag. Här finns allt som du kan tänkas ha på din shoppinglista.
Nattmarknaden på Silom Road är också väl värd ett besök.


Se och göra

Här finns ett fantastiskt utbud av aktiviteter, business, shopping, nöjen och kultur. Hotell och restauranger är eleganta, bekväma och luftkonditionerade. Parkerna och buddisttemplen i sina trädgårdar ger staden grönska. Thailändarna själva kallar Bangkok för Krung Thep, "Änglarnas stad", en magisk plats. Det kan besökaren kanske bäst förstå i stadens gamla centrum med Grand Palace, det kungliga palatset och Wat Phra Keo, Smaragd­buddans tempel, nere vid Chao Phraya-floden. Här möts du av en annan värld, en bild av vad Bangkok en gång var.

Mat
Maten är inte bara fantastiskt god utan billig också och vill du shoppa är detta en fröjd för reskassan.

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

Chinatown

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida