Turistguide Tanzania
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Tanzania

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 35,2 milj.
Huvudstad: Dodoma
Språk: Swahili, engelska
Valuta: Tanzaniska schilling (TZS)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Tanzania
Tanzania är ett mycket vackert land som är rikt på det typiskt afrikanska, såsom djungler, nationalparker och djurrika savanner.Landskapet är dramatiskt med stora sjöar, breda floder, mäktiga berg, djupa vulkankratrar och en vindlande kustlinje mot Indiska oceanen. Den långa kusten mot Indiska Oceanen ger Tanzania en speciell prägel. Strax utanför kusten ligger paradisön Zanzibar med sina vita berömda stränder. Tanzania är ett land som lockar alltfler turister, inte minst på grund av exotiska ön Zanzibar och nationalparken Serengeti, som är ett av världens mest kända viltreservat.
Vid kusten strax söder om ekvatorn, i en vacker bukt vid Indiska Oceanen ligger Dar es Salaam, som är Tanzanias största stad och landets politiska och ekonomiska centrum.

Yta och befolkning
Tanzanias totala yta är 945 087 km2 och här bor 35,2 miljoner människor. Zanzibar ligger ca 40 km utanför Tanzanias kust och har en yta på 1 040 km2. Här bor ca 800 000 människor. Det officiella språket är swahili. Dock talar de flesta engelska.

Nationalparker
Här har du goda möjligheter att studera djur och natur i välkända nationalparker. Serengeti national park har oändliga savanner och alla slags djur man kan önska sig samt ett fantastiskt fågelliv. Många hävdar att Serengeti erbjuder den absolut bästa safarin i hela Tanzania! Läs mer om våra safaris under utflykter.

Zanzibar Paradisstränder
Ca 25 km utanför Tanzanias kust i Indiska Oceanen finner du kryddön Zanzibar och består av flera öar varav huvudön heter Zanzibar, ett paradis för dig som söker avkoppling med fantastiska stränder. På denna legendariska ö i Indiska oceanen utanför Tanzanias kust möts en blandning av arabisk och afrikansk kultur. För dig som är dykintresserad och vill utforska det marina livet erbjuder Zanzibar ett av världens bästa dykvatten med sikt på 20-60 meter.

Zanzibar är en sagolik paradisö i Indiska oceanen, med tropisk grönska, en djungel av kokospalmer och underbara stränder. En del är så orörda, att det enda ljudet du hör är Indiska oceanens vågor, som rullar in över den vita korallsandensom kantas av vajande palmer. Ibland cyklar en lokal fiskare förbi med råvarorna till kvällens middag och då och då förnimmer du doften från någon av de kryddplantager som finns kvar från öns storhetstid då den var ett centrum för världens kryddhandel. Passa på att besöka öns huvudstad, Zanzibar Town och dess äldre delar som är ett charmigt virrvarr av gränder, basarer och solblekta stenhus. Hela stadsdelen är så välbevarad och autentisk att den fått en välförtjänt plats på UNESCOs lista över världsarv.

Stone Town
Den gamla stadsdelen heter Stone Town och här tas man raskt tillbaka i tiden. Mycket är oförändrat och atmosfären andas gammal historia när man promenerar via de labyrintiska gatorna. Här kan man beskåda de för Zanzibars så unikt vackra dörrarna med träsniderier. I Stone Town ligger de gamla träskeppen ankrade i hamnen. Dessa seglar ut varje morgon och återvänder hem med nyfångad fisk som de säljer vidare till marknader, bazarer samt till restauranger som serverar allt från kinesiskt till kryddad swahilimat.

Ving Kombination med Kenya
Med Ving kombinerar du Zanzibar med stränderna vid Mombasa. Det finns många olika möjligheter att sätta ihop en semester som kombinerar upplevelser och avkoppling.

Bo förstklassigt med Apollo bokas här genom Big Travel
På den nordöstra kusten med perfekt strandläge finner du Apollos Exclusivehotell Zamani Zanzibar Kempinski. Söker du total avkoppling och lyx är detta ett perfekt val. Hotellet erbjuder en mängd faciliteter, här finns både sport och vattenaktiviteter samt Anantara Health & Beauty Spa där du kan unna dig olika behandlingar.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

BIG Travel grundades 1983 och är idag är en av Sveriges största resebyråer med ett varumärke som borgar för erfarenhet, kunnande, trygghet och säkerhet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida