Turistguide Sydafrika
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Sydafrika

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 45,1 milj.
Huvudstad: Pretoria
Språk: Zulu, xhosa, afrikaans, nordsotho, engelska , sydsotho, siswati (swazi), tsonga, tswana, venda, ndebele
Valuta: Rand (ZAR)

 

 

 

Turistguide Sydafrika
Sydafrika är större än Spanien och Frankrike tillsammans och rymmer det mesta inom historia, natur och kultur. Det är precis så öppet och oslagbart vackert som man förväntar sig med sin överväldigande mångfald inom djur och natur. En safarifärd bjuder bland annat på noshörningar, strutsar, antiloper, lejon, bufflar, elefanter och leoparder. Sydafrika har en nästan komplett flora. Landet rymmer bördiga vinodlingar, fuktiga regnskogar, sorgsna öknar, vidsträckta kuststräckor, glänsande storstäder och fattiga kåkstäder.

Av landets 47 miljoner invånare är två tredjedelar av befolkningen svarta, främst bantutalande folkslag. Förfäderna till dagens vita sydafrikaner kom för mer än trehundra år sedan till den holländska handelsstationen vid Kapudden. De tog med sig sitt hemlands språk som med tiden utvecklades till afrikaans. De officiella språken är engelska, afrikaans samt nio mindre bantuspråk.

Sydafrika är den ekonomiska jätten på den afrikanska kontinenten, med storindustrier och mäktiga gruvföretag, men med den vackra naturen alldeles runt knuten. Landet gränsar till två hav, Atlanten och Indiska oceanen, och till fem länder: Namibia, Botswana, Zimbabwe, Moçambique och Swaziland. Dessutom ligger det lilla självständiga kungariket Lesotho omgivet av sydafrikanskt territorium på alla sidor.

Mat, Nöje & Shopping
Sydafrika har underbar mat och dryck, fantastiska viner, och prisvärda gourmetrestauranger. Här kan du verkligen njuta av högklassig mat och lyxa till det utan att det kostar skjortan. Bra shopping och mycket att uppleva i form av utflykter och sevärdheter. Stora spännande städer och små mysiga och pittoreska byar. Fantastiska golfbanor, spa och naturupplevelser som inte liknar något annat.

Kort och gott kan man säga att Sydafrika är ett unikt och vackert land och på många sätt det perfekta resmålet! Årstiderna är praktiskt omkastade, när det är vinter här, är det sommar där. Likadant med trafiken, vänstertrafik gäller, se dig för när du korsar gatorna. Vad gäller tidsskillnad så ligger dock landet praktiskt nog inom samma tidszon som Sverige, Danmark och Norge, vilket gör att det är lätt att anpassa sig, trots den långa resan.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida