St. Vincent & Grenadinerna
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

St. Vincent & Grenadinerna

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 118 000
Huvudstad: Kingstown
Språk: Engelska
Valuta: Dollar (TTD)
Säsong: November-april
Flygtid: 14-16 h
Tidskillnad:Svensk- 5 h

 

 

 

 

Turistguide St. Vincent & Grenadinerna
St Vincent är den största ön i nationen St Vincent & Grenadinerna. St Vincent är en vulkanö med bergstoppar på över 1000 m. Den högsta punkten på ön är vulkanen Soufrière (1200 m) som hade ett utbrott så sent som 1979. Till skillnad från öarna i Grenadinerna, som är "reserverade" för seglare, snorklare och strandälskare, erbjuder den kuperade och gröna St Vincent en hel del att se och göra. Klimatet är tropiskt och regntiden infaller mellan maj och november.

Historia
På 1700-talet var Frankrike och Storbritannien oense om vem som skulle äga Saint Vincent, men 1783 lämnades det över till Storbritannien. 1969 beviljades självstyre och 1979 blev landet självständigt.

Geografi
St Vincent är en vulkanö med en spännande natur. Hit åker man om man vill kombinera strandlivet med sevärdheter som t ex botaniska trädgårdar, museum, gamla kyrkor, regnskogar, vattenfall och vandringsleder i bergen. Det är också en bra utgångspunkt för båtutflykter till de 32 öarna i Grenadinerna där man kan snorkla, bada och dyka i underbart vatten.

Befolkning
Det bor ca 112 000 människor på St Vincent & Grenadinerna, varav majoriteten är slavättlingar från Afrika, men även indier, Carib-indianer och européer finns representerade. I huvudstaden Kingstown bor ca 19000 personer.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida