Turistguide Spanien
Turistguider

Startsida
Start Turistguider

Spanien
Barcelona
Kanarieöarna
Lanzarote sid 2
Fuerteventura
Ibiza
Madrid
Mallorca
Teneriffa


Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 
Snabblänkar
Spanien

Bostadspanien
Spanien startsida
Forum Spanien
Spain.info
Lonely Planet

Fakta
Folkmängd: 39,7 milj.
Huvudstad: Madrid
Språk: Spanska/kastilianska, katalanska, galiciska och baskiska
Valuta: Euro (EUR)

Turistguide Spanien
Spanien har ca 42 miljoner invånare. Huvudstad är Madrid med ca 3,1 milj invånare. Spanien är lika populärt för varje år. Här trivs både upptäcktsresenären och den som vill ha en rofylld semester med resmål som Madrid, Mallorca och Kanarieöarna. Landet är en monarki och statsöverhuvud är kung Juan Carlos. Spanien gränsar till Portugal, Frankrike, Andorra och Gibraltar samt via Gibraltar sund även till Marocko.

SträndernaAlgarve
Ständerna på Kanarieöarna och Mallorca är många och långa och här kan du verkligen slappna av och njuta av solen och havet! På Mallorca finns det gott om små vikar med möjlighet att hitta en alldeles folktom liten vik.

Maten
Rätter som Paella, gazpacho, tapas… har du kanske redan bekantat dig med. Det spanska köket är fantastiskt gott till bra priser och bör upplevas på plats i Spanien.

Kultur & SevärdheterSevilla
Det finns mycket att se och göra i Spanien!
Landet har en rik historia med flera världsberömda platser där historiska händelser har inträffat och påverkat historien.

Shopping
Att shoppa i Spanien är riktigt roligt och här finner du ett fantastiskt utbud och priserna är låga. Du hittar också många märkesbutiker som du känner igen från Sverige, men i Spanien är priserna lägre.

Kanarieöarna
Kanarieöarna ligger mindre än sex timmars flygresa bort. Klimatet är behagligt året om eftersom öarna ligger på samma breddgrad som Nordafrika.

Kanarieöarna och Mallorca är fantastiska semesteröar. Standarden är bra och det finns mycket att göra och upptäcka. Läs mer!

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida