Mallocra Spanien
Turistguider

Startsida
Start Turistguider

Spanien
Barcelona
Kanarieöarna
Lanzarote sid 2
Fuerteventura
Ibiza
Madrid
Mallorca
Teneriffa


Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 
Snabblänkar
Spanien

Bostadspanien
Spanien startsida
Forum Spanien
Spain.info
Lonely Planet


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Mallorca
På Mallorca väntar milslånga sandstränder, smaragdfärgade badvikar, god mat och ett häftigt nattliv. Turister reser från hela världen, år efter år, till denna lilla ö, knappt större än Gotland. Invånarna är ytterst måna om att vårda såväl turismen som sin ö. Ett ihärdigt miljöarbete har utvecklat Mallorca till att åter bli det paradis det en gång var. Vandringsleder rensas upp, gamla gårdar restaureras, trädgårdar underhålls, hotell som förfallit rivs samtidigt som nya hotell inte får byggas om de inte har stora omgivande grönområden och trädgårdar.
Detta gör att Mallorca har blivit en ö som älskas av alla - från den som bara vill lapa sol till upptäcktsresande på jakt efter spännande naturupplevelser.
Drygt hälften av öns befolkning bor i huvudstaden Palma. Ströva runt i den gamla stadsdelens smala gränder, shoppa i eleganta boutiquer och välsorterade varuhus eller flanera längs med strandpromenaden och titta på båtar som ägs av Europas absoluta jetset.

Stränderna
Mallorcas stränder är något alldeles speciellt. Här finns bad för alla smaker. Krogutbudet tillhör Europas bästa med variation i det oändliga.

Aktiviteter & upptäcksfärder
Cyklister och vandrare har funnit sitt eldorado i bergskedjan Tramuntana på västkusten och allt fler bestiger bergstoppen Puig Mayor, 1445 m ö h. Bo i Puerto de Sóller vars omgivningar vimlar av bra vandringsleder. Att orten i sig själv är otroligt vacker, romantisk och badvänlig gör bara semestern bättre. Mallorca är som gjord för att upptäckas. Avstånden är aldrig för långa. Ta en buss eller hyr bil och upplev det riktiga Mallorca. Stanna i någon by, ta en café solo med gubbarna på torget, blicka ut över de terrasserade dalarna med havet som ständig fond eller sitt i skuggan under ett uråldrigt olivträd.

Alcudia
Alcudia på öns nordkust är barnfamiljernas absoluta favorit! Här finns en sagolik, långgrund strand, nära en och en halv mil lång med finkornig sand och klart turkost vatten. Längs bukten, ovanför stranden och skuggade av pinjeträd ligger hotellen. Överallt är det nära till havet. Den gamla staden, grundad av romarna, lever sitt stillsamma vardagsliv och i hamnen Puerto de Alcudia ligger fiskebåtar och fritidsbåtar tätt.

Palmabukten
Palmas shoppingcentrum ligger i närheten av den gamla stadskärnan, ovanför den magnifika katedralen La Seo. Här finns breda affärsgator, smala gränder, stora varuhus och mängder med små affärer. Det högklassiga kroglivet har ett stort utbud från hela världen. I Illetas, nära några av Mallorcas bästa golfbanor, finns bara ett fåtal hotell, restauranger och barer, men inte mindre än tre fina badvikar med kristallklart vatten. Torrenova, Magaluf och Palma Nova har under senare år fått bredare strand och en trevlig strandpromenad. Nattlivet är spännande och pulserande, och under högsäsong är det minst sagt livligt här. Charmiga Ca´n Pastilla, ca 1 mil öst om Palma stad, sägs ha den bästa sandstranden i hela Palmabukten.

Santa Ponsa och Paguera
På sydvästra Mallorca hittar du dessa två trevliga semesterorter. I Santa Ponsa ligger en stor och fin sandstrand där du kan utöva alla former av vattensporter. Området är relativt lugnt, men blomstrar under högsäsong. Här finns både restauranger, barer, caféer och diskotek. Du har också möjligheten att utöva en mängd aktiviteter. Varför inte ta en runda golf på någon av ortens tre golfbanor? Paguera som från början var en liten fiskeby, ligger ca 5 km nordväst om Santa Ponsa. Orten kantas av tre fina sandstränder och längs den trevliga strandpromenaden finns gott om restauranger, barer och små butiker. I såväl Santa Ponsa som Paguera finns alla förutsättningar för en minnesvärd semester!

Puerto de Sóller
Puerto de Sóller är kanske Mallorcas allra vackraste plats! Romantisk, elegant och prisvärd. Till Puerto de Sóller reser du för att njuta. Smaka på den goda maten och ta ett glas gott spanskt vin på någon av de många restauranger som ligger utmed strandpromenaden. Upplev naturen genom att vandra i apelsin- och olivlundar på de vandringsleder i kuperad terräng som omgärdar platsen. Speciellt under vår och höst finns det möjlighet att gå på härliga vandringar med duktiga guider från lokala arrangörer. I Puerto de Sóller kan du sola och bada vid två sandstränder. Med spårvagn tar du dig lätt upp till byn Sóller. Här kan du ta en paus från shoppingen och under ett platanträd dricka en god kopp kaffe innan du strosar vidare. Med tåg kan du lätt ta dig in till Palma stad ifall du vill uppleva storstadspuls för en dag.

Puerto de Pollensa
Denna lilla pärla i norr är en av Mallorcas vackraste och mest spanska badorter. Här tar du dagen som den kommer. När du är mätt på sol och bad kan du ta en promenad längs den palmkantade strandpromenaden, eller slå dig ner på någon av uteserveringarna här. Du kan också avnjuta mallorkinska specialiteter på någon av de trevliga restaurangerna i de äldre kvarteren utmed hamnen.

Camp de Mar
Ca 25 km från Palma stad ligger den trivsamma turistorten Camp de Mar. Här finns en fin, barnvänlig sandstrand att spendera sin semester på. Orten erbjuder även ett fåtal restauranger, kafeér, barer och affärer. Här finns också en trevlig golfbana som omges av pinjeträd.

Boka Resa


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida