Kanarieörna Spanien
Turistguider

Startsida
Start Turistguider

Spanien
Barcelona
Kanarieöarna
Lanzarote
sid 2
Fuerteventura
Ibiza
Madrid
Mallorca

Teneriffa
Los Cristanos
Los Gigantes
Playa de las Americas
Puerto de la Cruz


Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

 

 

 

 

Turistguide Kanarieörna / Touristguide Gran Canaria
Kanarieöarna ligger mindre än sex timmars flygresa bort. Klimatet är behagligt året om eftersom öarna ligger på samma breddgrad som Nordafrika. Kanarieöarna är fantastiska semesteröar. Standarden är bra och det finns mycket att göra och upptäcka med ett stort utbud av allt du behöver under semestern. Med resmål som Madrid på fastlandet, Mallorca och Kanarieöarna trivs både upptäcktsresenären och den som vill ha en rofylld semester. Gran Canaria har ca 800 000 invånare varav nästan hälften bor i Las Palmas. Karta Kanarieöarna

Stränderna
På underbara sandstränder kan du verkligen slappna av och njuta av solen och havet och d
u får garanterat det bästa av sol och bad. Här finns massor av sport - både på land och i vatten och vackra strandpromenader.

Finkornig, härlig sandstrand som sträcker sig 8 km från Playa del Inglés till Maspalomas och Meloneras.
Fin och långgrund sandstrand på ca 400 m i Puerto Rico som är barnvänlig och skyddad av vågbrytare. San Agustín har en barnvänlig strand med finkornig sand. En ny, vacker och konstgjord sandstrand i Playa de Amadores.
Mellan Arguineguin och Puerto Rico ligger en konstgjord strand med alldeles vit sand som heter Anfi Beach.
I Las Palmas ligger den legendariska stranden Las Canteras där ett naturligt rev strax utanför dämpar vågorna som rullar in.
Puerto de Mogáns strand är en ca 250 m lång, långgrund och konstgjord sandstrand.
I i Playa del Cura är stranden av lavasand och även den är långgrund.
Lanzarote
Kanarieöarnas kanske mest stilfulla ö med ren och genomtänkt arkitektur i harmoniska färgskalor.
Läs mer...

Mat, nöje & Shopping
God mat på spännande restauranger, nöjen och shopping, välskötta golfbanor, vattensporter, välfyllda shoppingcenter med låga priser.

Kultur & Sevärdheter

Vill du ha ännu mer, väntar hela ön på dina upptäcktsfärder! Åk norrut till den gröna, bergiga delen med bananplantager och vackra gamla städer. Här uppe finns den moderna storstaden Las Palmas med gamla stan Vegueta från 1500-talet, Catalinaparken samt den legendariska badstranden och strandpromenaden Las Canteras.

Landsbygden och bergen
Mellan hav och berg ligger gamla välbevarade byarna med fina torg omgivna av månghundraåriga kyrkor och hus. Här lever kanarierna sitt vardagsliv med arbete och fest. Här finns marknader med allt från kreatur till souvunier.

Ta en tur upp i bergen genom idylliska bergsbyar inbäddade i grönska, åk genom tallskogarna upp mot Pico de las Nieves, 1 950 meter över havet. Här uppe känns det långt till sandstränderna i Maspalomas. Bland kantiga klippor och torra bergsformationer känner du kanske igen dig för här har många västernfilmer spelats in.

Boka Resa

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida