Teneriffa Spanien
Turistguider

Startsida
Start Turistguider

Spanien

Barcelona
Kanarieöarna
Lanzarote sid 2
Fuerteventura
Ibiza
Madrid
Mallorca

Teneriffa
Los Cristanos
Los Gigantes
Playa de las Americas
Puerto de la Cruz


Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 
Snabblänkar
Spanien

Bostadspanien
Spanien startsida
Forum Spanien
Spain.info
Lonely Planet


 

Turistguide Teneriffa
Teneriffa är grönast och vackrast av Kanarieöarna och som gjord för spännande upplevelser.
I de sydvästra, soligaste delarna ligger Playa de las Americas och Los Cristianos med härliga stränder och massor med nöjen. Här ligger de flesta hotellen. De flesta hotell har uppvärmda pooler. Ta gärna en tur runt ön och bekanta dig med öbornas dagliga liv i städer och byar.
Huvudstaden Santa Cruz de Tenerife på östkusten förtjänar ett besök liksom städerna längs den bergiga norra kusten. Framförallt den vackra hamnstaden Puerto de la Cruz, La Orotava med sina välbevarade balkonghus från 1500-talet (som rymmer både museer och konsthantverk), och den gamla huvudstaden Garachico vid havet. Lugnet och skönheten i byarna i Mascadalen kan bara upplevas, inte beskrivas.

Världens största krater
Ön ståtar med Spaniens högsta berg, vulkanen Teide. Området är nationalpark och här ligger lätt tillgängligt för var och en, ett av de mest fantastiska naturscenerier. Se ut över världens största krater med nio vulkaner täckt av stelnad lava, sand och vulkaniskt glas.
Klippformationer av obsidian har skapat säregna naturskulpturer. Här står "Örnen" och "Drottningens sko". Här knäböjer "Madonnan" och på en sten sitter "Drottning Victoria". Naturen här uppe liknar inget annat och du kan tro att du är på månen. Har du sett Apornas planet? Då vet du, för den är inspelad här.

 

Stränder
I Playa de las Americas, Costa Fañabe, Adeje och Los Cristianos samt längs sydkusten finns flera anlagda sandstränder. I Puerto de la Cruz och Los Gigantes/Playa de la Arena finns lavastränder. Undervattenströmmar förekommer, flaggsystem finns på flera stränder.

Om du inte redan har fallit, kommer du att älska denna vackra ö med en natur som växlar mellan vänlig, lummig grönska och dramatiska bergsområden. I den härligt sköna värmen växer grönsaker och tropiska frukter. Underbara blommor och buskar bäddar in husen och de små byarna. Här njuter du av alldeles färska bananer, ananas, papaya, mango och avocado. Om du har tur kan du få se jakarandaträdets vackra syrenfärgade blommor på bar kvist.

Transfer
Från flygplatsen Reina Sofia till inkvarteringar i Los Cristianos ca 20 min, till Playa de las Americas ca 30 min, till Los Gigantes/Playa de la Arena ca 1 timme och till Puerto de la Cruz ca 1,5 timme med buss.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida