Lanzarote Spanien
Turistguider

Startsida
Start Turistguider

Spanien
Barcelona
Kanarieöarna
Lanzarote sida 2
Fuerteventura
Ibiza
Madrid
Mallorca
Teneriffa


Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 
Snabblänkar
Spanien

Bostadspanien
Spanien startsida
Forum Spanien
Spain.info
Lonely Planet


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Lanzarote Sida 2
Lanzarote, Kanarieöarnas kanske mest stilfulla ö med ren och genomtänkt arkitektur i harmoniska färgskalor.
Lanzarote ligger på den östligaste delen av Kanarieöarna med semesterparadiset Puerto Calero i sydöst. Detta är en bra utgångspunkt till det mesta: underbara stränder, huvudstaden Arrecife, nationalparken Timanfaya med vulkaner och fantastisk natur samt den gamla huvudstaden Teguise, grundad på 1400-talet.
I Puerto del Carmen finns dessutom ett nytt shoppingcentrum som har ett stort utbud som tillfredställer de flesta.

Puerto Calero
Denna lilla pärla på Lanzarotes sydkust är en av öns allra vackraste semesterorter. Här tar man dagen som den kommer med promenader i hamnen eller längs strandpromenaden. Kvällarna avnjuts med fördel på stämningsfulla små restauranger.

Den charmiga gamla fiskebyn Calero har idag förvandlats till ett elegant hamnområde vid namn Puerto Calero. Här kan du strosa runt i båthamnen och bara låta dig uppfyllas av lugnet. Hamnen är kantad av trevliga restauranger som serverar kanariska specialiteter. Under middagen kan du njuta av utsikten över marinan och alla exklusiva båtar som ligger förtöjda här. Det finns också goda utflyktsmöjligheter i närheten, bland annat ligger Lanzarotes finaste stränder, Papagayostränderna, på behagligt avstånd. Med bil är det inte heller långt till Playa del Carmen eller Playa Blanca. Vi rekommenderar därför hyrbil under din vistelse här.

Puerto del Carmen
Puerto del Carmen är Lanzarotes livligaste resmål. Den som tycker om att flanera längs strandpromenaden och uppskattar ett bra nattliv ska styra kosan hit. Strandpromenaden kantas nämligen av mängder av barer och restauranger där du kan smaka de lokala specialiteterna och ta ett glas vin.
I Puerto del Carmen kretsar det mesta kring strandpromenaden. Här kan du strosa omkring och titta på souvenirer och vykort i butiker och shoppingcenter. Slå dig ner på en mysig restaurang och ät middag eller ta en kaffe på något café medan du iakatar folklivet som passerar förbi.
Senare på kvällen strömmar besökare till diskoteken, musikbarerna och de stämningsfulla pubarna för att roa sig ända tills det är dags att välkomna gryningen.

Strandliv och vattensporter
Stranden i Puerto del Carmen är flera kilometer lång med varm, gyllengul sand. Den är långgrund och barnvänlig och inbjuder till såväl avkopplande stunder i solen som sköna simturer till havs. Vill du prova på någon vattensport finns det möjligheter till detta, dykmöjligheterna är också goda. Tröttnar du någon dag på sol och salta bad kan du hyra en mountainbike och ge dig upp i bergen på upptäcktsfärd. Eller varför inte ta en ridtur eller klättra i bergen.

I Puerto del Carmen finns en lång finkornig och långgrund sandstrand. Längs hela kusten, från Puerto del Carmen till Arrecife ligger flera härliga sandstränder bl a i Los Pocillos och Matagorda. I närheten av Playa Blanca längst i söder ligger många fina sandstränder bl a Playa Papagayo.

Vulkanisk prägel
Att ge sig ut på upptäcktsfärd på Lanzarote är roligt och spännande. Här är det nära till allt och infrastrukturen fungerar väl. Det är nästan 300 år sedan det senaste riktigt stora vulkanutbrottet ägde rum, men det finns fortfarande tydliga spår kvar. Här finns exempelvis vulkaniska klippor i alla tänkbara former och storlekar. Sevärdheter med vulkaniskt ursprung som kan rekommenderas är nationalparken Timanfaya, lavatunnlarna Cueva de los Verdes och den smaragdgröna lagunen El Golfo.

Genuin, kanarisk atmosfär
Från början var Puerto del Carmen en mindre stad, men den har vuxit med åren och är idag Lanzarotes största turistort. Trots det har den fortfarande kvar sin gamla stadskärna med traditionell arkitektur. Här kan du strosa runt bland mysiga kullerstensgränder och uppleva en genuint kanarisk atmosfär. Nere i fiskehamnen ligger flera bra fiskrestauranger.

Arkitekturen i gamla stan är utformad av den kände arkitekten César Manrique. Han har kämpat hårt för att Lanzarotes ursprungliga arkitektur ska bibehållas även i nybyggen, och tack vare honom finns det inga höghus på ön. De flesta av husen och hotellen är istället små och traditionellt vitkalkade med dörrposter och fönsterluckor i blått eller grönt.

Boka Resa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida