Fuerteventura Spanien
Turistguider

Startsida
Start Turistguider

Spanien

Barcelona
Kanarieöarna
Lanzarote sid 2
Fuerteventura
Ibiza
Madrid
Mallorca
Teneriffa


Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 
Snabblänkar
Spanien

Bostadspanien
Spanien startsida
Forum Spanien
Spain.info
Lonely Planet


Fakta
Folkmängd: 39,7 milj.
Huvudstad: Madrid
Språk: Spanska/kastilianska, katalanska, galiciska och baskiska
Valuta: Euro (EUR)

 

Turistguide, Touristguide Fuerteventura
Kanarieön för dig som är en riktig soldyrkare! Här härskar sanden, havet, bergen och en sol som lyser många säkra timmar.
Mellan Afrikas västkust och Gran Canaria, med tio mil till vardera, ligger Fuerteventura, den näst största av Kanarieöarna. Närmaste grannen är Lanzarote inom bekvämt avstånd.

Om Lanzarote går i dramatiskt svart går Fuerteventura i en varm brunskala. Med storslagen skönhet, rena linjer och mättade nyanser i dova jordfärger och milt ockragult, välkomnar Fuerteventura sina gäster, värdig och stolt. Klimatet är torrt och soligt och konstbevattnade oaser med palmer och fruktodlingar lyser upp landskapet.

Stränderna
Varje kanarieö har sin särart. Fuerteventuras är stränderna. De är fantastiska, häpnadsväckande och gigantiska både på längden och bredden. Allt från Playa Cotillos lugna laguner och de naturskyddade, svepande dynerna Las Dunas utanför Corralejo i norr, ner till pärlbandet av sandstränder med bl a Playa de Sotavento, Costa Calma och Playa de Jandia på Jandiahalvöns sydostsida. Den 30 km långa stranden sträcker sig ända ned till Jandía. Den stadiga vinden inbjuder till surfing och kitesurfing. De bästa surfställena finns i Corralejo och på västsidan.

Fuerteventura är känt för sina många milslånga sandstränder med vit finkornig sand och kristallklart vatten. Svarta lavastränder förekommer. Här kan man hitta en alldeles egen orörd strand. Starka strömmar och tidvatten förekommer, speciellt på den norra sidan, och medför att sanden ibland delvis försvinner från stränderna. Det finns en del nudistbad, speciellt på stränderna i söder.

Yta och befolkning
Fuerteventura har ca 70 000 invånare och en yta på ca 1 731 km2.

Transfer
Från flygplatsen till Caleta de Fuste ca 15 min, till Corralejo och Las Playitas ca 40 min, till Costa Calma ca 1 timme 20 min och till Jandia ca 1 timme 40 minuter.

 

 

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida