Barcelona Spanien
Turistguider

Startsida
Start Turistguider

Spanien
Barcelona
Kanarieöarna
Lanzarote sid 2
Fuerteventura
Ibiza
Madrid
Mallorca
Teneriffa


Fakta
Säsong: Året runt
Flygtid: 3-4 h
Tidskillnad: Svensk
Valuta: Euro (EUR)

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 
Snabblänkar
Spanien

Bostadspanien
Spanien startsida
Forum Spanien
Spain.info
Lonely Planet


 

 

 

 

 

 

Turistguide, cityguide Barcelona
Kataloniens vackra huvudstad har blommat upp som en av de absolut populäraste städerna i Europa.
Myllrande folkliv, vacker arkitektur, god mat och sköna dagar på stranden. Allt bjuds dig i staden som aldrig sover – i alla fall inte på natten! Vill du bo nära eller på gågatan Las Ramblas i stadsdelen Barri Gòtic så finns det flera bra hotellalternativ och då bor du i händelsernas centrum. Oavsett vad du väljer är det lätt att ta sig till de stora sevärdheterna, shoppinggatorna och varuhusen.

Kommunikationer
Det är gott om gul/svarta taxibilar i Barcelona. Tunnelbanan erbjuder ett snabbt och smidigt sätt att ta sig runt på. Luftkonditionerade bussar. Köp ett häfte med biljetter så spar du pengar. Häften kan köpas i tobak- och tidningsaffärer (”estanco”). FFCC - Ferrocarrils de la Generalitat som liknar pendeltåg och förbinder Barcelona centrum med Sarria, Tibidabo, Maria Elisenda och många andra orter i Barcelonas omgivningar. Stationer finns bl.a vid Placad´Espanya och Placa de Catalunya. Tåg (RENFE) finns mellan flygplatsen och stationen vid Placade Sants. Avgångar var 30:e minut. I regel måste tåg kombineras med taxi.
Flygfakta
Flygplatsen ligger ca 12 km söder om Barcelona stad. Tåg-, buss och taxiförbindelse finns. Flygbuss går regelbundet från flygplatsen till Plaza de Catalunya (med stop bl.a vid Placa d´Espanya). Från Catalunya är det sedan kort promenadavstånd till de flesta hotellen på Ramblas och runt Catalunya.

Fantastisk nöjesstad
Efter att ha shoppat, kollat in sevärdheter, kanske tagit ett dopp i Medelhavet och ätit en sen lunch, kan det vara en bra idé med en liten siesta. Annars blir det svårt att klara av det hektiska nattlivet som sjuder och bubblar till de tidiga morgontimmarna. Vad du än har på dig, hur du än rör dig på dansgolvet, och när du än kommer hem, är det ingen som höjer på ögonbrynet. Allt är tillåte, så se till att vända på dygnet och släppa loss för här kan du festa som ingen annanstans.

Las Ramblas, La Sagrada Familia, Parc Guell...
Barcelona är världsberömt för sin vackra och annorlunda arkitektur, så här finns alltid något spännande att se runt nästa hörn. Den arkitekt som har präglat staden mest är Antoni Gaudí och hans verk finns överallt. La Sagrada Familia – den halvfärdiga katedralen som började byggas redan 1882. Gaudí ägnade mer än 40 år av sitt liv till detta byggnadsverk och ligger numera begraven här. Parc Guell – en fantasifull park skapad av Gaudí och som ligger på höjderna ovanför staden. Casa Milà – ett spektakulärt hus som paret Milà beställde av Gaudí. Han gjorde dem inte besvikna. Här får man leta efter raka linjer, och takterrassen är magnifik. Las Ramblas – där fem gator tillsammans bildar en samlingsplats som alltid är full av liv och rörelse. Många turister och dyra priser, men ändå värt att upplevas. Barri Gótic – Barcelonas gotiska kvarter öster om Las Ramblas som är en sevärdhet i sig. Här kan du hitta romerska murar från 200-talet, och i de trånga gränderna finns mängder av barer och caféer.

Shopping i världsklass
Priserna är överlag något billigare än hemma och utbudet är enormt. Vissa butiker stänger för siesta runt 14.00-16.30, men de flesta har öppet till 21.00 på kvällarna. Är du ute efter de mer exklusivare affärerna finns de flesta på och runt Passeig de Grácia. Blir det för dyrt kan du slinka in på Zara, Spaniens svar på Hennes & Mauritz, som ligger här. I Barri Gótic finns det också mängder av butiker men är du ute efter inredningsprylar ska du bege dig till stadsdelen L’eixample.

Boka Resa

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida