Slovenien
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Slovenien

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 2 milj.
Huvudstad: Ljubljana
Språk: Slovenska
Valuta: Tolar (SIT)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Turistguide Slovenien
Den slovenska kusten mot Adriatiska havet är inte lång – bara fyra mil – men den bjuder på fina stränder, medeltidsstäder, klassiska badorter och skön natur. Med Fritidsresor (Bokas genom Big Travel) kan du bo i den gamla kurorten Portoroz och göra utflykter i mat-och-vin-regionen Istrien, känd för sin tryffel och sina goda viner. Slovenien, som tidigare var en del av Jugoslavien, framstår idag som det mest blomstrande, stabila och välbärgade landet på Balkan. Många resande uppfattar Slovenien som ett praktfullt och outforskat alternativ till de mer besökta remålen i Europa Det beror bland annat på att landet kan erbjuda allt från vackra, förtrollande alplandskap till solrika sandstränder och tempererade fastlandsområden. I städerna vill man sannolikt stifta bekantskap med den lokala befolkningen, som alltid är tillmötesgående och gästfri.

Geografi
Detta kompakta och strategiskt viktiga land är huvudsakligen dominerat av berg, floder och större nord-syd, och öst-väst passager. Slovenien gränsar mot Italien i väst. Österrike i norr, Ungern i nordöst och Kroatien i sydöst. Dessutom har landet en 47 kilometer lång kuststräckning ut till Adriatiska havet.

Bästa restid
September är en strålande månad att resa i om man önskar att klättra eller vandra. Dessutom slipper man högsäsongens stora turistflockar och där tillhörande höga priser. December till mars är säsongen för dem som önskar att åka skidor i Alperna, medan våren är att föredra för dem som vill se fastlandet i full blomning.

Ljubljana
Sloveniens trivsamma huvudstad är en riktig sagostad, med ett slott på en kulle, vindlande gränder med mysiga restauranger och pittoreska kaféer i gamla stan.
Här finns små torg och en flod som rinner genom staden. Som en kuliss i bakgrunden reser sig de höga bergen. Ljublana är en stad att upptäcka till fots, i lugn och ro. Vings utfärdsprogram

Portoroz
Portoroz var under 70- och 80-talen en av forna Jugoslaviens mest populära semesterorter. Nu har kartan ritats om. Men den Slovenska Rivieran är fortfarande lika vacker och håller nu på att göra en storartad come back. Här finns fina bad, god mat, bra hotell och sevärda omgivningar – ett spännande val för dig som vill kombinera sol och bad med upplevelser.

Litet och lugnt
Portoroz är en liten turistort med ett vackert, naturskönt läge. I norr reser sig de mäktiga Julianbergen och i söder glittrar Adriatiska havets djupblå yta. Det finns en sandstrand mitt i byn men också ett antal badbryggor och terrasser som lämpar sig utmärkt för solbadare. Tempot är lugnt och atmosfären lätt sofistikerad. Många rika italienare väljer att semestra här. Ca två kilometer bort ligger den charmiga medeltidsstaden Piran med vackra kyrkor, trånga kullerstensgränder och en mängd små restauranger och barer.

Fina utfärdsmöjligheter
Portoroz ligger på den slovenska sidan av halvön Istrien, bara 45 minuter med bil från semesterorten Porec i Kroatien. Här är de italienska influenserna starka, vilket märks bland annat på maten. Pizza och pasta finns på i stort sett alla menyer och håller minst samma höga klass som i Italien. Den enda skillnaden är priserna – som är betydligt lägre i Slovenien.

Du kan även passa på att besöka Italien. Från Piran går snabbgående katamaraner till undersköna Venedig (2,5 timmar). Andra populära utflyktsmål är Sloveniens vackra huvudstad Ljubliana, Lipica, hemort för de vackra Lippizanerhästarna och de fantastiska Postojnagrottorna.

Charterresor kan också kombineras
Portoroz kan kombineras veckovis med Opatija, Rabac, Punta Verudela, Porec och Rovinj. Läs mer om Vings kombinationer här.

Boka Resa

För att söka avgångar från fler orter och boka flygresan till bästa pris - använd sökmotorn!

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida