Senegal
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Dakar

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 11 milj.
Huvudstad: Dakar
Språk: Franska
Valuta: Franc (XOF)

 

 

 

 

 

Turistguide Senegal
Republiken Senegal är det västligaste landet på den afrikanska kontinenten. Här finns 700 km stränder, regnskogar, öken och över hundra arter av tropiska växter och blommor. Huvudstaden Dakar är en av de livligaste kryssningshamnarna i Afrika, med restauranger, nattklubbar och taxfree shopping.

 

Geografi
Senegal är ett utpräglat platt land, med enstaka backar och berg och en lång kust mot Atlanten. I Parc National de Niokolo Koba är det möjligt att se några stora däggdjur, men annars finns det inte speciellt många av dem i Senegal. Men, det kompenserar de andra 550 djurarter lätt för.

Bästa restid
December till maj är den torra årstiden, då är det verkligen varmt, och harmattan-vinden blåser varm, torr dammig luft från Sahara. Den bästa tid att resa är från november till mars, då det är torrt och lite svalare. Från juli till september är det mycket varmt och väldigt fuktigt och inte speciellt behagligt.

Flyg
Det finns 20 landingsbanor i Senegal, av vilka 10 är asfalterade. Air Senegal flyger till alla större städer i landet, bland andra Ziguinchor, Tambacounda , Simenti och Kedougou.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida