Turistguide Portugal  
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Portugal
Algarve

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Snabblänkar
Portugal

Algarve - Bilder
Albufeira - Bilder


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Portugal
Portugal med provinsen Algarve erbjuder underbara stränder, sol, bad och fantastiska matupplevelser. Portugal gränsar till Spanien och har kust mot Atlanten. Till Portugal hör också ögruppen Azorerna och samt ön Madeira. Ögrupperna ligger i mitten av Atlanten. Portugal är ett av Europas varmaste länder.

Golf
Portugal tillhör golfarnas mecka Många bra golfbanor! Längs med Algarvekusten finns ett 30-tal golfbanor. En del av dem anses höra till Europas bästa och ligger i vackra miljöer. Här börjar golfsäsongen tidigt på våren när landskapet är som allra vackrast.

Breda och långa sandstränder
Sandstränderna omges av dramatiskt branta klippformationer av ockrafärgad sandsten. Längs med kusten finns fina stränder, och Algarvestranden är världskänd. På ön Porto Santo finns en sandbank som lockar många turister.
Det finns möjligheter att utforska de fantastiska grottor och tunnlar som skapats inuti klipporna.

Maten
Många av fisk- och skaldjursfantaster har Portugal som favoritresmål. Algarves specialitet är grillade sardiner. Törsten släcker man gärna med vinho verde, det gröna vinet med lite lägre alkoholhalt än vanligt vin.

LissabonKultur & Sevärdheter
Upptäck Lissabon
Många av Portugals bästa sevärdheter ligger på utflyktsavstånd från Algarve. Ett besök i huvudstaden Lissabon är ett måste, liksom en tur till Europas sydvästligaste udde, Cabo São Vicente, där Henrik Sjöfararens navigationsskola låg.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida