Algarve Portugal
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Portugal
Algarve

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Snabblänkar
Portugal

Algarve - Bilder
Albufeira - Bilder


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Algarve
Provinsen Algarve erbjuder underbara stränder, sol, bad och fantastiska matupplevelser. Algarvekusten är ett spännande resmål som rymmer något för alla. Praia da Rocha är badorten med anor, Albufeira erbjuder ett häftigt nattliv och Alvor skänker ro för en stressad själ och Olhos de Agua med en av Algarves bästa sandstränder!

Golf
Portugal tillhör golfarnas mecka Många bra golfbanor! Längs med Algarvekusten finns ett 30-tal golfbanor. En del av dem anses höra till Europas bästa och ligger i vackra miljöer. Här börjar golfsäsongen tidigt på våren när landskapet är som allra vackrast.

Breda och långa sandstränder

Sandstränderna omges av dramatiskt branta klippformationer av ockrafärgad sandsten. Längs med kusten finns fina stränder, och Algarvestranden är världskänd. På ön Porto Santo finns en sandbank som lockar många turister.
Det finns möjligheter att utforska de fantastiska grottor och tunnlar som skapats inuti klipporna.


Praia da Rocha
Det är den fantastiska, långa och breda sandstranden med sandstensklippor och grottor som har gjort Praia da Rocha till en populär badort under många år. Stranden är över tre km lång och mycket bred.
Nöjen: Variationen av nöjen med kasino, sportanläggningar, diskotek och internationella restauranger blandat med enklare och rustika restauranger ger charm och atmosfär. Njut av långa promenader längs stranden och genom grottor.
Mat: Stanna vid en av de många restaurangerna och ät en härlig lunch med nygrillad fisk eller skaldjur. Barer och restauranger ligger tätt och stämningen är mycket levande.

Alvor
Charmiga fiskebyn Alvor var från början en betydande hamnstad för romarna. Den är idag en populär semesterort som behållit sin portugisiska atmosfär med smala, krokiga gator som ringlar genom staden. Sandstranden i Alvor är stor, barnvänlig och långgrund. Här finns solstolar, parasoller och vattensporter mot avgift.
Mat& nöje: Här hittar du många bra restauranger, framför allt fiskerestauranger med ett stort utbud av färsk fisk, samt ett nattliv som gärna bjuder på livemusik.

Albufeira
Den 16 mil långa kusten mot Atlanten och den fina gyllengula sanden lockar till långa, välgörande promenader. Pulsen på Albufeiras nattliv är hög, men orten har ändå en genuin atmosfär. I de små gränderna med vitkalkade hus lever charmen från den forna fiskebyn kvar. Här samsas gammalt och nytt på ett trivsamt sätt. Här är stämningen hög längs med "the Strip", en 1,5 km lång bar- och restauranggata.

Olhos de Agua
Öster om Albufeira finner du denna rofyllda lilla fiskeby där du kan njuta av lugnet och den hemtrevliga atmosfären. Här ligger en av Algarves bästa och mest välkända sandstränder - Praia da Falésia. Den gyllengula sandstranden är över 7 kilometer lång och inbjuder till välgörande promenader och många härliga dopp. I Olhos de Agua finns både restauranger och snabbköp, en bank samt ett fåtal souvenirbutiker. För den som vill är det inte heller långt till Albufeiras pulserande nattliv eller till någon av Algarvekustens många golfbanor.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida