Nya Zeeland
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Nya Zeeland

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 4 milj.
Huvudstad: Wellington
Språk: Engelska, maori
Valuta: Dollar (NZD)

 

 

 

 

 

 

Turistguide Nya Zeeland
Nya Zeeland är ett kontrasternas land. Landskapet växlar från subtropiskt på Nordön till glaciärer, berg och fjordar på Sydön. Hela landet uppvisar en frodig grönska och faunan inkluderar kiwifågeln, keapapegojan och den stora takahen.

Nya Zeeland är vår antipod d.v.s. den befinner sig rakt under oss på andra sidan jordklotet. Nya Zeeland är ett jordbruks- och boskapsland, får och kor dominerar de gröna kullarna.

Nordön eller Sydön? Vilken man föredrar är en smaksak. På Nordön ligger landets huvudstad Wellington, och det var också här som stora delar av ”Sagan om Ringen” spelades in. På Sydön väntar flodfärder, valsafaris och andra sköna naturupplevelser. Och över hela landet möts man av vänliga människor och en gästfrihet utöver det vanliga.
De största städerna Auckland och Wellington ligger på Nordön, där vi också finner majoriteten av urinvånarna maorier, som är av polynesiskt ursprung. Sydön har höga berg, underbara fjordlandskap och sin största stad Christchurch uppe på Canterburyslätten. Auckland på Nordön är landets största stad, centrum för handel och industri. Från vulkankratern Mount Eden har man en vacker utsikt över Waitemata-hamnen med Auckland Harbour Bridge och staden. Auckland är den största polynesiska staden i Söderhavet.
Om ni har tid rekommenderas ett besök på Auckland Museum med jordens största samlingar av polynesiskt och maoriskt hantverk. Rotorua på Nordön med sina termal-bad, "helande vatten" som springer upp ur källor i den vulkaniska jorden. Rotorua är centrum för landets urinvånare maorier och här finner vi deras Konst- och Hantverksinstitut.

En maori-fests.k. "hangi" bör man inte missa, ej heller Agrodomen med uppvisning av fårarter, klippning och de skickliga vallhundarna som samlar in och väljer ut fåren. Christchurch, centrum för jordbruks- och boskapsdistriktet på historiska Canterburyslätten på Sydön. Mera engelsk än någon nutida engelsk stad... Strosa gärna runt! Och missa då inte den vackra Botaniska trädgården. Här finns också möjlighet att göra en dagstur till Kaikoura för att titta på valar. Queenstown, sagolikt vackert belägen vid Wakatipu-sjön och med den mäktiga bergskedjan Remarkables Range "i ryggen". En stad att verkligen njuta i. Utgångspunkt för resor in i det sagolika fjordlandskapet med bl.a. Milford Sound. Och för en av jordens vackraste och mest populära vandringsleder, Milford Sound Trek.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida