Turistguide Namibia
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Namibia

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 2 milj.
Huvudstad: Windhoek
Språk: Engelska
Valuta: Dollar (NAD); Rand (ZAR)

 

 

 

 

Turistguide Namibia
Känner du för ett lite mer exotiskt resmål så ska du välja Namibia. Namibia är en stat i sydvästra Afrika vid Atlanten. Landet gränsar till Angola, Botswana, Sydafrika och Zambia. Längs kusten finns Namiböknen och i öster Kalahariöknen.
I Namibia råder ökenklimat vilket innebär att det är hett och torrt. Regnväder förekommer sporadiskt och sparsamt. Ibland är torrperioderna mycket långvariga.

Historia
Tyska Sydvästafrika var mellan 1884 och 1920 en tysk koloni där tyskarna upptäckt diamanter, som motsvarade dagens Namibia. Vid Versaillesfreden 1919 beslutades det att Tyskland omedelbart skulle fråntas alla sina kolonier, och då fredsavtalet trädde i kraft den 10 januari 1920 ställdes området under sydafrikansk förvaltning, och fick namnet Sydvästafrika

Sydafrika ockuperade den tyska kolonin Tyska Sydvästafrika under första världskriget och administrerade området som ett NF-mandat under mellankrigstiden. Efter andra världskriget annekterades territoriet av Sydafrika. 1966 startade SWAPO-gerillan ett självständighetskrig för området som då började kallas Namibia, men Sydafrika erkände inte självständigheten förrän 1988. Då hade FN upprättat en fredsplan för hela regionen. Formellt blev Namibia självständigt den 21 mars 1990, och därpå följde demokratiska val.

Windhoek är huvudstad i Namibia belägen i centrala delen av Namibia. Windhoek har cirka 230 000 invånare. Den längsta gatan är Independence Avenue, som binder samman den del som under kolonialtidens apartheidsystem var avsedd för vita med den då för "bantufolk" avsedda förstaden Katutura.

 

 

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida