Turistguide Monaco
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Monaco

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Monaco
Furstendömet Monaco i allmänhet enbart kallat Monaco, är en monarki och stadsstat i Västeuropa. Monaco är belägget på Franska Rivieran mellan Medelhavet och Frankrike några kilometer från den fransk-italienska gränsen. Huvudstaden heter också Monaco.
Monaco är en av Europas mikrostater.

Vy MonacoMonaco är världens mest tätbefolkade land och är även den näst minsta självständiga staten i världen (Vatikanstaten är minst) med en befolkning på 32 409 invånare (2004) och en yta på 1,95 kvadratkilometer. Furstendömet är känt för sitt vackra utseende och det milda, soliga klimatet.

För att bli medborgare i landet så måste man ha 100 000 € placerat i ett monegaskiskt bankkonto. Man måste också vistas i landet minst 180 dagar om året.

StädernaMonaco
Hela furstendömet består av stadsbebyggelse, som även fortsätter på den franska sidan av gränsen. Man räknar med fyra olika sammanvuxna städer: Monaco, Monte Carlo, La Condamine och Fontvieille. De angränsande franska städerna är Cap d'Ail, Beausoleil och Roquebrune Cap Martin.

Boka flyg
Monaco har ingen flygplats, så om man vill flyga hela vägen till Monaco får man ta helikopter sista biten. Heliporten är placerad ute vid havet i stadsdelen Foneville. Närmaste flyggplatsen är i Nice i Frankrike, 3 mil bort. Om man inte vill flyga helikopter kan man ta en taxi, vilket är nästan lika dyrt. Det går också med jämna mellanrum bussar till och från Monaco. I själva Monaco finns det sex busslinjer som går med ca 10 minuters mellanrum. På helgdagar är det längre mellan bussarna och efter klockan 21.00 går de inte alls. I la condemia finns Monacos enda tågstation insprängt i berget. Tågen tar en framförallt till de franska städerna längsmed kusten.

Boka Resa
Boka med Ticket, Ving eller Big Travel

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida