Mauritius flagga Turistguide Mauritius
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Mauritius

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mauritius flaggaTuristguide Mauritius
Känner du för ett lite mer exotiskt resmål så ska du välja
Mauritius. Många drömmer om att besöka Mauritius, den lilla ön öster om Madagaskar, mitt i den Indiska Oceanen. Bara namnet låter exotiskt och härliga bilder av långa stränder och azurblått hav dyker upp på näthinnan. Här kan du njuta av ett fantastiskt sol- och badliv. God mat, snorkling och lyxiga hotell står också i centrum. Här råder total avkoppling.
Mauritius har en yta av 1 865 km2 och är belägen i Indiska Oceanen. Här finns ca 1,2 miljoner invånare.
På Mauritius finns två officiella språk, engelska och franska, vilket gör det lätt att göra sig förstådd. Huvudsakligen talar man dock kreol, som är en inhemsk dialekt av franska. Huvudstaden heter Port Louis.

Aktiviteter
Mauritius omgärdas nästan helt av ett korallrev. Här kan man snorkla och se mängder av färgrika fiskar och njuta av den artrika undervattensvärlden. Man kan även utöva djuphavsfiske samt golf. Ett nytt fenomen som uppstått är undervattenspromenader. Iförd blystövlar och stor dykarhjälm kan du promenera omkring på havsbotten och se alla färgglada fiskar på riktigt nära håll.

Mat och dryck
Maten, och vinerna som ofta är importerade från Sydafrika eller Australien, är av första klass. Smaksensationerna i maten är en sammansättning av indiska, kinesiska och europeiska kryddor. Njut särskilt av rätter med det bästa från havet. Det finns även ett stort urval av tropiska frukter. Mauritius är speciellt känd för en ananassort som är liten, söt och saftig.

Stränderna & Fantastiska hotell
Paradislika stränder sträcker sig runt hela ön med kritvit sand och kristalltklart varmt vatten. Lavastenar bryter av stränderna på sina platser vilket skapar den typiska mauritiska kustlinjen.
Hotellen håller hög standard och servicen är mycket bra. Anläggningarna är lyxiga.

Befolkningen är en fascinerande blandning av indier, kineser, afrikaner och ättlingar till de franska kolonisatörerna. De lever alla i harmoni med varandra och man kan betrakta Mauritius som ett lugnt och säkert resmål. Tempot är lugnt och livsstilen "no problems" gör det lätt att älska Mauritius. Då och då, året runt, faller lätt regn, men detta känns bara uppfriskande i värmen. Mauritius kantas av ett vackert korallrev där det lever mängder av färgrika fiskar som inbjuder till fantastisk snorkling.

Nordostkusten
Här ligger bukten Pointe Aux Piments och förrutom att det finns en härlig sandstrand här, är det också den plats som ligger närmast huvudstaden Port Louis. Lika långt bort från bukten ligger också staden Grand Baie som erbjuder shopping och nöjesliv.

Ostkusten
Stränderna här är öns allra bästa. Kritvit sand, kristallklart varmt vatten och roliga vattensporter att aktivera sig med.

Sydostkusten
På en egen halvö med tre privata stränder ligger ett av bla Apollos Exclusivehotell Shandrani. Ca 12 km från hotellet finner du den historiska staden Mahébourg. En stad som döptes efter upptäckaren av Mauritius - Bertrand Mahé de Labouronnais.

Västkusten
Stranden Flic en Flac är öns mest populära strand. I närheten ligger Casela Bird Park, en härlig plats att promenera i och njuta av flora och fauna.

Port Louis
Vid foten av Moka Mountains ligger huvudstaden Port Louis. En gammal stad med breda avenyer, kolonialhus och nya byggnader sida vid sida om varandra. Gör gärna en tur hit under din semester och shoppa, gå på museum och upplev den brokiga marknaden mitt i stan.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida