Turistguide Martinique
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Frankrike
Martinique
Guadeloupe

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Martinique
Martinique är ett franskt departement i Västindien. Ytan är 1 100 km² och antalet invånare 430 000. Huvudstad är Fort-de-France. Martinique liksom Guadeloupe och Franska Guyana som ligger i samma del av världen räknas som fullvärdiga delar av Frankrike. De kallas Utomeuropeiska departement eller département d'outre-mer på franska.

Martinique går också under namnet "Karibiens blomma". Ön är ungefär lika stor som Gotland och erbjuder ett mycket varierat landskap med höga berg, tropisk regnskog och fina sandstränder.
Här produceras några av världens mest berömda romsorter och flera destillerier tar emot besök.
Öns högsta punkt "Montagne Pelée" är en aktiv vulkan vars senaste utbrott i början av 1900-talet förstörde en hel stad. Det var vid det tillfället huvudstaden flyttades till Fort-de-France som idag är Franska västindiens största metropol.

Boende
På både Guadeloupe och Martinique finns hotell, lägenhetshotell och hela "resorts" som är väl anpassade för barnfamiljer. Framförallt brukar de väl tilltagna och fantasifullt konstruerade poolerna vara populära bland barn och ungdomar. Stränder finns av varierande typ. På Martinique finns de långgrunda sandstränderna framförallt längs öns sydkust och kring Ste Anne. På Guadeloupe är det södra delen av Grande-Terre som erbjuder de mest långgrunda stränderna som dessutom skyddas från strömmar och höga vågar tack vare korallreven.

Västindien är ett eftertraktat semesterparadis med ett stort antal öar. Här kan du njuta av ett underbart klimat året runt med temperatur kring 30°. Passadvindarna gör att värmen sällan känns besvärande och skillnaderna mellan de olika årstiderna är små.

De flesta öarna i Västindien är vulkanöar med dramatiska bergsformationer, ofta klädda med tropisk, slingrande regnskog. Grönskande bergssluttningar och branta stup varvas med vidsträckta sockerrörsfält och bananodlingar.
Det finns även korallöar, som har ett flackare landskap med vita, långgrunda sandstränder.
Du badar i Karibiska havet eller i Atlanten och oavsett hav är badvattnet behagligt ljummet. Högsäsongen i Västindien sträcker sig från december till april. Det är då något svalare och generellt torrare än under sommarperioden. Korta regnskurar förekommer året runt, men de varar sällan länge och åtföljs oftast av sol från klarblå himmel.

Historia
Martinique koloniserades av fransmän 1635 och har sedan dess varit franskt förutom under kortare perioder av brittisk ockupation. År 1902 förstördes Martiniques dåvarande huvudstad Saint-Pierre av ett vulkanutbrott. Samtliga av stadens 30 000 invånare dödades med undantag för en person, Aguste Ciparis, som satt i fängelse för en mindre förseelse.

Området Karibien & Centralamerika
Centralamerika ligger som en smal förbindelse mellan Nord- och Sydamerika och är ett vackert, men relativt oupptäckt turistmål för oss nordbor. Här kan du som Ving-resenär få uppleva såväl aktiva vulkaner som djurrika djungler och långa härliga kuster. I Karibien erbjuder Ving flera paradisöar med milslånga kritvita stränder, turkosblått vatten, korallrev och många många soltimmar. Underbart, eller hur?

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida