Turistguide Marocko
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Marocko
Agadir
Essaouira

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 30 milj.
Huvudstad: Rabat
Språk: Arabiska och franska
Valuta: Dirham (MAD)
Strömstyrka
220 V.
Lokaltid
Svensk tid -1 timme. (Sommartid: svensk tid -2 timmar.)

 

 

 

Turistguide Marocko
I Marocko väntar milslånga stränder, myllrande marknader, fantastiska golfbanor och exotisk kultur, präglad av både västafrikanska, arabiska och franska traditioner. Här går det gamla och det nya hand i hand. Å ena sidan moderna badorter med lyxiga hotellområden och franska gourmetrestauranger. Å andra sidan mystiska sagostäder som Marrakech med trånga gränder, magdansöser, ormtjusare och världens mest svårnavigerade basarområde. Agadir, Essaouira eller det mytomspunna Marrakech? Marocko har ca 31 miljoner invånare och huvudstad är Rabat.
Marocko är ett kontrastfyllt land med en sagolik natur och en gästfri befolkning. Här känner du dig alltid välkommen. De imponerande Atlasbergen, den ändlösa öknen och de spännande städerna med sina slingrande gator är en förtrollad värld! I resebolagens Marocko kan du välja mellan tre spännande orter - Agadir, Marrakech och Essaouira. Varje ort har sin charm och om du åker på en kombinationsresa får du ut ännu mer av din semester!

Billigt
I Marocko är det billigt att leva. Unna dig lite extra! Fransmännen har lämnat efter sig en fantastisk café- och matkultur som du kan njuta till marockanska priser. Eller varför inte ta en shoppingtur och köpa billiga skinnvaror eller keramik och ta med hem.

Fantastiska utflyktsmål
Följ med på upptäcktsfärd genom det okända Marocko och se Atlasbergen, ökenlandskap, jordbruksområden, frodiga palmoaser och små, pittoreska byar. Eller ta en tur till den rosa,
mytomspunna sagostaden Marrakech och upplev folklivet i medinan och basarerna.

Orientalisk mystik med fransk touch
Ett av de mest kontrastrika resmål du kan besöka, med en fascinerande kultur. Eftersom Marocko varit fransk koloni finner man både orientaliska och västerländska inslag. Här finns moderna badorter som Agadir, små berberbyar där livet pågår som det alltid har gjort och platser som hämtade ur "Tusen och en natt".

 

Solsäkra vintrar
De marockanska vintrarna är relativt solsäkra, men det blir
vanligtvis inte så varmt att du inte orkar åka runt och utforska landet. Ett mycket behagligt semesterklimat.

Här bor du billigt och bra
Hotellstandarden i Marocko är bra samtidigt som priserna är låga. Det är med andra ord mycket prisvärt att bo här.

Boka Resa
Boka med Ticket, Ving eller Big Travel

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida