Turistguide Malta
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Malta
Gozo

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Malta
Malta inklusive Gozo har har ca 400 000 invånare, ön Comino har 4 invånare. Huvudstaden heter Valletta. På Malta blandas urgammal historia med storstadsmiljö.

Ögruppen Malta ligger i Medelhavet mitt i farleden mellan öst och väst, mellan syd och nord. Här råder ett milt klimat året om. Som ett minne av 150 år av brittiskt styre är engelska fortfarande ett av de officiella språken. Malteserna har ett eget språk - maltesiskan. I stort sett alla malteser talar även engelska.
I Sliema kan du leva storstadsliv med allt vad det innebär av tex shopping och restaurangbesök.
I St Julians är pulsen hög och barer och diskotek kantar gatorna.
Turistorten Bugibbas mysiga hamnpromenad inbjuder till ljuva stunder på uteserveringarna. Många av orterna ligger perfekt till för utflykter och strövtåg i omgivningarna. Hoppa på en av de färgglada lokalbussarna och upptäck den vackra ön! På sommaren kan du även bo på systerön Gozo.

Sevärdheter
Upplev Maltas unika sevärdheter! Megalitiska tempel, grottor, katakomber och storslagna katedraler är bara en del av vad du kan se på Maltas öar. Arvet efter bl a Johanniterriddarna är svårt att undgå och här finns många vackra och unika sevärdheter från medeltiden. På den lilla ögruppen koncentreras tusentals år av historia. Ett besök i den gamla huvudstaden Mdina är också att rekommendera. Här finns en välbevarad och levande stadsmiljö från medeltiden med katedralen som främsta höjdpunkt.

Dykning
Utanför Maltas kust hittar du några av Medelhavets bästa dykplatser (Ett paradis under vattenytan). Här finns spännande vrak och vackra koraller. Sikten är upp till 30 m!

Stränder
Malta har mycket rent och fint vatten. Badvikar och stränder är belägna på norra sidan av ön, inte långt från Bugibba. I Sliema och centrala Bugibba finns fina klippbad med stegar ner i havet.

Valletta
Stig på en av Maltas äldre och kultförklarade lokalbussar in till huvudstaden Valletta, en stad som byggdes i mitten av 1500-talet av korsriddarna och som skyddas av en gigantisk ringmur. Här finns en katedral, stormästarpalatset, marknadsgata, bra shopping och flera riktigt bra museer.

Sliema
Sliema är en modern maltesisk stad med lokala affärer, kvarterscaféet och butiker, både hantverksbutiker och eleganta märkesboutiquer. Du kan strosa längs strandpromenaden eller glida in på något café och njuta av utsikten över staden och hamnen.

St Julians
I St Julians, som idag är ihopväxt med Sliema, är pulsen högre. Här finner du gott om bra restauranger, barer och diskotek. Vill du bo i händelsernas centrum så är det här du ska bo! I St Julians finns numera en liten, men trivsam sandstrand mitt i staden med sand från ett stenbrott i Jordanien. Spinola Bay är ett mysigt område med flera bra och mysiga restauranger.

Bugibba
Bugibba, ca 10 km norr om St Julians, är en turistort med restauranger, nattliv, biograf samt butiker. Här finns en gemytlig palmkantad strandpromenad för sköna kvällspromenader. Bugibba har också en ny strand med sand som är importerad från Jordanien.

Mellieha Bay
Malta har få sandstränder. En av Maltas bästa stränder ligger på nordvästsidan och är en härlig strand med solstolar, parasoller, vattensporter och kiosker. Idéalisk för barnfamiljen för stranden är mycket långgrund. Det inte långt upp till den typisk maltesiska byn Mellieha som ligger på en höjd. Slå dig ner på någon av de restauranger eller caféer som finns och beundra utsikten.

Golden Sand Bay
Här finns en av Maltas få, men fina, sandstränder. Stranden är gyllengul, mjuk och varm att gå på.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida