Turistguide Gozo Malta
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Malta
Gozo

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

 

 

 

 

 

Turistguide Gozo
Gozo är Maltas gröna ö
och har ca. 30 000 invånare. Hit reser du bl a för dykningen, de fantastiska sevärdheterna och för att njuta av lugnet med sol och bad. På Gozo är det nära till allt som ön erbjuder oavsett vilket hotell och by du väljer. Ta dig runt gör du med lokalbussen eller hyr en bil. Huvudorten Victoria är spännande med sin gamla arkitektur och vindlande gränder, torgplatser, folkliv, shopping, museer och restauranger.

Stränderna
Gozo har mycket rent och fint vatten. Den finaste sandstranden är Ramla Bay. Den har rödaktig sand och ligger ca 2 km från orten Xaghra. För det mesta badar man från klippor med stegar ned i det kristallklara vattnet. Gör en dagsutflykt till grannön Comino och Den blå lagunen. Här är vattnet så kristallklart att snorkling eller dykning nästan är ett måste.

Sevärdheter
Mitt i Victoria på en höjd ligger Citadellet, en muromgärdad plats som Johanniterriddarna byggde som skydd för Rabats ( Victoria kallas Rabat av lokalbefolkningen) invånare mot pirater. I slutet på 1600-talet byggdes en katedral innanför murarna. Citadellet är en spännande plats med katedralen, museer och ruinerna av de gamla boplatserna.

Xlendi
Byn ligger i en skyddad vik med azurblått vatten. Runt viken direkt vid havet, ligger tavernorna där du kan äta färsk fisk eller den lokala specialiteten - stora räkor. Här finns butiker, en bank samt dykcenter och du badar från klippor med stegar ner i det klara vattnet.


Marsalforn
Hit reser gärna malteserna själva på sin lediga dag. Marsalforn var tidigare en mindre fiskeby men är idag Gozos populäraste turistort med allt inom gångavstånd. Det finns en mindre sandstrand som är mycket populär. Shopping, flera restauranger, apotek, bank och caféer finns.

Xaghra
Xaghra betyder "platå" på maltestiska och det ligger också på en höjd med en härlig utsikt. I närheten ligger ett väl bevarat megalitiskt tempel -Ggantija. Utanför byn ligger kanske Maltas bästa sandstrand Ramla Bay.

Sannat
Sannat är känt för de vackra och mycket unika balkongerna, allra vackrast är de nybyggda med fantasifulla mönster och utsmyckningar.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida