Turistguide Malaysia
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Malaysia
Bangkok
Borneo
Kuala Lumpur

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

Fakta
Folkmängd: 24,4 milj.
Huvudstad: Kuala Lumpur
Språk: Engelska, kinesiska och malajiska
Valuta: Ringgit (MYR)

 

 

Turistguide Malaysia
I Malaysia möter du Asiens alla ansikten: färgsprakande marknader, några av världens högsta byggnader, världens äldsta regnskog, myter, legender och vita paradisstränder där palmerna kastar ljusgrå skuggor i den finkorniga sanden. Prisnivån är låg och malayerna själva är kända för sitt vänliga bemötande och sina varma leenden.

Reser du med Ving till Malaysia får du alltid några dagars storstadsliv på köpet. Antingen i Kuala Lumpur eller Bangkok, beroende på vilken resa du väljer att göra. På så sätt ser vi till att du får ut det bästa av din semester, vare sig du söker kultur, shopping, nöjen eller sol och bad!

Malaysia är lite mindre än Sverige men har tre gånger så stor befolkning. Trots detta så består stora delar av landet av otillgängliga djungler och bergsområden där väldigt få människor lever. Nationen består av den Malaysiska halvön, inklämd mellan Singapore och Thailand, samt den malaysiska delen av ön Borneo: Sabah och Sarawak. 85 % av befolkningen bor på den Malaysiska halvön.

Islam är den dominerande religionen, men vid sidan av moskéerna finns mängder av kyrkor och tempel för både hinduer och buddister. Malajerna är den dominerande folkgruppen, medan kineserna är god tvåa följt av indierna.

Om dragplåstret för turisterna är den fantastiska naturen och de kritvita stränderna så är huvudstaden Kuala Lumpur det ekonomiska nav kring vilket den unga nationen (grundad 1957) snurrar. Åsikterna går isär – en opersonlig handelsstad eller ett hypermodernt shoppingmekka? Välj själv. Är du ute efter att handla billigt så hittar du garanterat det du söker i någon av KL:s jättegallerior.

Något du söker men som inte finns här! Använd söktjänsten.

Google

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida