Kuba flagga Turistguide Kuba
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Kuba
Havanna

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

 

 

 

 

 

 

 


Kuba flaggaTuristguide Kuba
Kuba är en av de grönaste öarna i Västindien. Klimatet är tropiskt och kusterna kantas av vita korallstränder. Det är en ö fylld av kontraster. Av salsa och kommunism, livsglädje och fattigdom, höga berg med naturskyddade områden med vilda blommor och vita stränder. Längs vägarna ser man fortfarande skyltar med ”Viva la Revolución”.
Kuba består av 1 200 öar och korallrev och dess yta är totalt 110 922 km2. Här bor ca 11 miljoner invånare. Huvudstaden heter Havanna.

Koppla av på de kritvita stränderna i Varadero eller Cayo Coco. Strosa runt bland de antika kolonialbyggnaderna i Havanna. Eller upplev spänningen under en djuphavsfisketur i Mexikanska golfen. Vad du än väljer kommer du snart att upptäcka att Kuba är annorlunda. Här lever man livet i takt till salsa- och rumbarytmer och det är alltid nära till ett skratt.

Kontrasternas ö
En semester med många dimensioner På Kuba möter du hela den västindiska charmen: musiken, maten, stränderna och levnadskonsten. Här kan du bada, sola och ägna dig åt sportaktiviteter. Här kan du njuta av ett rikt kök med kreolsk eller västerländsk smak. Och i Havanna kan du dansa salsa natten lång.

Spännande kultur och historia
Salsa- och mamborytmerna som hörs runt om på Kuba förstärker intrycket av kubanernas livsglädje. Kulturen är rik och blomstrande. Det är över 45 år sedan revolutionen, men inom många områden har tiden stått stilla sedan dess. Upplev atmosfären i Havanna! Strosa runt och beundra historiska husfasader, trädkantade torg och eleganta boulevarder. Resten av semestern tillbringar du på Varaderos finkorniga stränder.

Stränderna
Koppla av på de kritvita stränderna i Varadero eller Cayo Coco.

Boka Resa


För att söka avgångar från fler orter och boka flygresan till bästa pris - använd sökmotorn!

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida