Turistguide Kina
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Kina
Peking
Shanghai
Bejing

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 1,3 miljarder
Huvudstad: Peking
Språk: Mandarin, Kantonesiska
Valuta: Yuan (CNY)
Strömstyrka: 220 V.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Kina
Kina är ett fantastiskt land med mångtusenåriga kulturskatter och unika naturscenerier. Mycket i landet kan upplevas som annorlunda men du vänjer dig snabbt vid den nya miljön. Och då öppnas en helt ny värld - en värld som har en uråldrig historia och där människorna är gästvänliga och nyfikna.
Kina är världens näst största land med en yta på 9.571.000 km2. Kina har ca 1,3 miljarder invånare.
I Kina talas många olika dialekter och den vanligaste är mandarin. Fler och fler kineser talar idag engelska. På hotellen och på restauranger talar en stor del av personalen engelska.

Ön Hainan
Alltfler utländska turister gör som kineserna själva – reser till ön Hainan och förälskar sig i den. Kinas sydligaste provins ligger i Sydkinesiska havet och är en grön och mycket vacker ö med storslagen natur, solsäkert klimat och härliga stränder. Stränderna är ofta palmklädda och består av vit inbjudande sand. Med Ving bor du på öns sydsida, i närheten av den moderna staden Sanya.
Hainan kallas för ”Kinas Hawaii” – ett smeknamn med många innebörder. De båda semesteröarna ligger på samma breddgrad, lockar med långa härliga stränder och är båda omåttligt populära. Hainans många besökare hjälper också till med liknelsen. Här är det högsta mode att klä sig i blommiga Hawaii-skjortor och avslappnat njuta av tillvaron på bästa turistvis. Charmigt, men vill du hellre se Hainan på egen hand finns det gott om utrymme. Ön är stor, och trots att det bor drygt 8 miljoner här kan du relativt enkelt ta dig till avskilda platser.
Kombinera med storstad
Kombinera sol, bad och naturupplevelser med storstadspuls och shopping. Hainan kombineras bäst med Shanghai eller Peking, två av världens största och mest intressanta städer.


Shanghai
Shanghai är Kinas största och mest moderna stad och den skiljer sig markant från alla andra kinesiska städer. 19 miljoner människor bor här i den snabbast växande staden i världen.
Shanghai är en storstad med tydliga influenser från väst - en Orientens Manhattan. Det är enkelt att vistas i Shanghai, för här finns allt vi är vana vid och mycket mer. Kinesiska tempel och trädgårdar från Mingdynastin står sida vid sida med skyskrapor och shoppinggallerier. Hela staden vibrerar av känslan av att ingenting är omöjligt, man tävlar ständigt om att ha den högsta byggnaden, den bästa utsikten eller de vackraste promenadstråken. Nya butiker, restauranger och nattklubbar växer upp som svampar ur jorden. Staden ska vara värd för världsutställningen 2010 och tillsammans med Beijing var de värd för OS 2008, därför pågick ett omfattande arbete med att polera stadens utseende.

En stad med puls
Huangpu-floden delar staden på mitten. Längs västra stranden går paradgatan The Bund, kantad av stora bankpalats från kolonialtiden. Högt över alla andra i finansdistriktet Pudon reser sig den 468 meter höga Oriental Pearl TV Tower, som tillsammans med The Bund, är en symbol för Shanghai. Nanjing Lu går genom hela city, förbi ”people’s park”, Renminparken. Det är ett glänsande affärsstråk med lyxiga affärer, nattklubbar, restauranger, kaféer och barer. Ett tips! Skaffa en nytryckt karta och tidningen ”What’s On” när du kommer dit.
Nanjing road är gatan där allt händer, här trängs exklusiva butiker med nattklubbar och restauranger. The Bund, Shanghais vackra paradgata vid floden, kan liknas vid Wall Street, men givetvis med en kinesisk prägel. Här kan du ta en morgonpromenad och se stora grupper kineser utöva sin morgongymnastik vid flodkanten. Atmosfären i Shanghai är speciell, men trots det svindlande tempot kan man fortfarande skönja arvet från de gamla kolonialmakterna i de spännande franska och engelska kvarteren.

Utflykter i stadens omgivningar
Vill du åka på utflykt och koppla av från storstadens puls, ligger både Suzhou och Hangzhou på bekvämt avstånd från Shanghai. Suzhou är en över 3000 år gammal stad, och i dess vackra gamla gränder finns mängder av mysiga trädgårdar. Hangzhou var enligt Marco Polo en av de vackraste städerna på jorden. Än idag instämmer många i detta påstående, efter att ha cyklat bland stadens teodlingar och promenerat längs Västra sjön.

Kombination genom Apollo
Shanghai kan endast upplevas i kombination med t ex badorten Hainan. Du kan även kombinera Shanghai med både Bejing och Hainan. Passa på att uppleva Kina ordentligt på din resa!

Hittar du inte vad du söker? Använd sökmotorn!

Google

Boka Resa Bokas med fördel med Big Travel eller Ving

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. biljettbokningar.se kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida