Turistguide Kenya
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Kenya
Mombasa

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd:
31,3 miljoner
Svensk tid: +2 timmar vintertid.
Språk: Engelska och swahili.

Valuta
KES = Kenyanska Shilling. 100 SEK = 925,93 KES (Mar-07).
Strömstyrka
220 el. 240 volt, adapter krävs.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Kenya
Kenyas rika djurliv har länge lockat safariresenärer till landet. De flesta som besöker Kenya gör det för att njuta av den otämjda naturen och dess vilda fauna. Men här finns också möjligheter för en semester fylld med upplevelser för den som älskar vackra stränder. I Kenya finns något för alla! Här bor totalt 31,3 miljoner människor, varav 1,5 miljoner av dem bor i huvudstaden Nairobi. Lokaltid

Vild och exotisk natur
I hela Afrika finns det så mycket som 550 olika däggdjur och 1 400 olika fågelarter. Många av dem hittar man i Kenyas varierande biotop. Här finns lågland och halvöken vid Indiska oceanen, milslånga vita stränder, tropisk skog i inlandet och gröna skogar på Mount Kenyas sluttningar. Kenya har många stora och spännande nationalparker. Naturområdena är berömda för de årliga djurvandringarna där stora hjordar av djur söker nya betesmarker. Vill du se mer av den spännande savannen ska du följa med på safari.

Stränderna lockar till avkoppling
I Kenya finns fina stränder. Här finns bra möjligheter för bad, fiske och surfing. Att promenera eller jogga längs stranden med den vita sanden, den blå himlen och vågorna som rullar in från Indiska oceanen är en upplevelse.

Kulturen
Spännande möten väntar. Med en befolkning uppdelad i hela 70 stammar finns många spännande traditioner bevarade.

Safari
Nu kan du möta de vilda djuren på nära håll i den storslagna afrikanska vildmarken. En typisk safaridag börjar innan soluppgången, med en ”early morning drive”. Efter några timmar återvänder man till sin lodge för en rejäl frukost och några timmars avkoppling, till exempel vid poolen. Efter lunch blir det en ny ”gamedrive”. Nu är djuren på väg till sina övernattningsställen, till vattenhålen eller i färd med att förbereda nattens jakt. Att uppleva detta i solnedgången blir ett oförglömligt minne. Om du bokar med Ving eller Big Travel kan du välja den safari som passar dig, från tre till åtta dagar, i några av Kenyas mest varierade och välskötta reservat.

Väljer du att resa med VingFlex flyger du till Nairobi där safarin börjar. Sedan kombinerar du med valfritt antal nätter i Mombasa eller Zanzibar.
Reser du med VingCharter kombineras Vings safaris alltid med Mombasa. Bokas på tel. 0771 – 995 995 eller genom att klicka på någon av Vings annonser.

Mombasa
Gå en morgonpromenad på stranden och se fiskebåtarna som kommer in med nattens fångst. Ta en tur ut till revet med en glasbottenbåt och njut sedan av allt det välsmakande som havet erbjuder blandat med lokala specialiteter. Resten av dagen kan med fördel spenderas på den mjuka vita sandstranden. Det bor ca 500 000 invånare i Mombasa.

Mombasakusten
Långa sandstränder kantade av kokospalmer, turkosfärgat vatten och ett vackert korallrev gör Mombasakusten till ett perfekt resmål för badsemestern. Apollos hotell (Apollo kan du boka genom Big Travel) ligger högt belägna ovanför stranden och med en härlig utsikt mot Indiska oceanen. Hotellen erbjuder många faciliteter och är perfekta för dig som söker avkoppling. På kvällarna bjuds det på levande musik och afrikansk dans. Mombasa bjuder på ett stort urval utmärkta restauranger, speciellt rekommenderas "Tamarind" som är en av landets mest kända fisk- och skaldjursrestauranger. I närheten av hotellen finns många utflyktsmöjligheter. Passa på att besöka naturparken Haller Park, som inbjuder till en spännande promenad bland sköldpaddor, giraffer, flodhästar och fåglar. I närheten finns även en 18-håls golfbana. En utflykt till Mombasa stad hör till, där ett myller av människor, marknader och bazarer väntar. Staden är Kenyas näst största och är en viktig hamnstad för landet. Stadens historia sträcker sig långt tillbaka i tiden och här kan du njuta av den spännande arkitekturen i den gamla arabiska stadsdelen, det portugisiska fortet - Fort Jesus och den gamla marknaden.


Diani Beach
Diani Beach är en två mil lång lång, finkornig sandstrand som ligger söder om Mombasa. Stranden är en av de vackraste i Kenya och ett bra alternativ för dig som vill ta det lugnt och koppla av. Den långgrunda stranden mynnar ut i ett korallrev och här kan du spendera timmar med att snorkla runt och titta på de vackra korallerna och fiskarna. Här finns det även möjlighet att dyka, åka på djuphavsfiske eller ta en delfintur. På stranden är det liv och aktivitet och här finns några restauranger och barer. Ett marint paradis som du inte bör missa är en utflykt till Kisite Marine Park söder om Diani Beach.
När du tröttnat på det marina livet, ta en runda på stranden och se vad de lokala försäljarna har att erbjuda.
Orterna kan kombineras med varandra, safari eller Zanzibar.

Boka Resa Bokas med Big Travel eller Ving

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. biljettbokningar.se kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida