Turistguide Kanada  
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Kanada
Ottawa

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 32,8 milj.
Huvudstad: Ottawa
Språk: Engelska, franska
Valuta: Kanadensisk dollar (CAD)

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Kanada
Storslagna tundror, väldiga skogar och mäktiga bergskedjor. Världens till ytan näst största land är också ett av de mest natursköna. Kanada består av enorma områden med orörda landskap, då de flesta av landets 30 miljoner invånare bor längs gränsen till USA.
Ottawa är Kanadas huvudstad.

 

Ottawa
Ottawa är Kanadas huvudstad, som ligger vid Ottawa River.
Den ligger i provinsen Ontario och har omkring en miljon invånare. Ottawa är bland annat känt för sina universitet, sina många oslagbara museer, färggranna festivaler och Rideaukanalen som vintertid fungerar som en nästan 8 kilometer lång skridskobana.

Québec City är huvudstad i den kanadensiska provinsen Quebec.

Gamla stan (Le Vieux Quèbec) är en riktig pärla från den franska kolonialtiden och Quebec den enda nordamerikanska stad som finns med på UNESCOs världsarvslista. Staden ligger extremt vackert på en klippa ovanför St. Lawrencefloden. Stor festival i februari!

Calgary
Calgary ligger inte långt från Klippiga bergen vid Bow Rivers i Alberta, Kanada.
1998 var Calgary arrangör för de Olympiska vinterspelen. Det är en utpräglad sport- och aktivitetsort både på sommaren och på vintern. Vattensporter, skidåkning, golf, klättring, ja det mesta finns här. Calgary Flames är namnet på det berömda ishockeylaget.

Toronto
Toronto vid Lake Ontarios strand är Kanadas största och mest spännande stad.
En kosmopolitisk metropol med 4 miljoner invånare från hela världen. Konst, kultur, shopping nöjesliv, teater, hockey – allt finns i överflöd i Toronto, som också Mats Sundins och Toronto Maple Leafs hemstad. Tips! Niagarafallen ligger bara ett par timmar med buss från centrum.

 

Montréal
Montréal är Kanadas näst största stad, en levande och kosmopolitisk stad, med avspänd och trevlig atmosfär och mängder av parker och kyrkor.

Som kulturcentrum arrangerar Montreal en mängd internationella evenemang och festivaler. Nattlivet hör till Kanadas allra bästa. Liksom i hela provinsen Quebec är franska det dominerande språket.

Boka Resa Bokas med Big Travel eller Ving

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. biljettbokningar.se kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida