Turistguide Kambodja
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Kambodja
Phnom Penh

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 13 milj.
Huvudstad: Phnom Penh
Språk: Khmer
Valuta: Riel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Turistguide Kambodja
Kambodja har under många år varit stängt för omvärlden men nu hittar fler och fler turister hit. Nu kan du också upptäcka detta spännande land genom att följa med på en rundresa som visar dig de intressantaste platserna i Kambodja. Rundresan genomförs av Apollos systerföretag Kuoni och avslutas med en härlig badvecka i det paradisiska Sihanoukville. Under rundresan besöker ni bland annat tempelområdet Angkor Wat. Det enormt stora området skyddas av Unesco och här det finns både stora imponerande byggnader men också mindre tempel långt in i regnskogen, nästan helt överväxta av trädens jättelika rötter. Ni åker också till huvudstaden Phnom Penh, med sina monument över Kambodjas mörka period under Pol Pots styre. Den sista veckan får du tillfälle att riktigt koppla av och njuta av sol och bad i badorten Sihanoukville.

Här bor du på det fina hotellet Sokha Beach Resort om du bokar med Apollo genom Big Travel. Reservation för ändringar.

Apollo bokas här genom Big Travel

Kambodjas skatter
Dag 1 Skandinavien - Saigon
Efter ankomsten till Saigon åker vi direkt till vårt hotell inne i centrum. Färden får genom det livliga stadslivet och trafiken som domineras av tusentals mopeder och motorcyklar. Under eftermiddagen har vi tid att koppla eller att på egen hand gå en tur längs Saigons gator. Reservation för ändringar.

Dag 2 Saigon
Vi åker ut från staden mot Tay Ninh för att besöka det speciella Cao Dai-templet. Detta är huvudtemplet för Cao Dai-religionen som kombinerar flera av de stora religionerna i Vietnam. Vi äter lunch på vägen. På eftermiddagen åker vi sedan vidare till Cu Chi där det världsberömda tunnelsystemet ligger. Tunnlarna användes av Vietconggerillan i kampen mot amerikanerna. Här kan vi prova på att gå in längs en av tunnlarna och riktigt känna på villkoren för de många soldater som levde här i tunnlarna under flera år. Vi åker tillbaka till Saigon och avnjuter en middag på en lokal restaurang.

Dag 3 Saigon
På morgonen åker vi till Cai Be där vi ska åka båt längs Mekongfloden, varifrån vi får en bra inblick i det dagliga lokala livet längs floden. Vi besöker den speciella flytande marknaden och också en familj som producerar rispapper som är en viktig del i vietnamesisk matlagning. Lunchen äter vi på en bra restaurang och får möjligheten att se ett typiskt indokinesiskt hus. Huset ligger i en tropisk trädgård vid floden, här odlas många olika exotiska frukter. Vi åker sedan tillbaka till Saigon där vi äter en gemensam middag.

Dag 4 Saigon - Siem Reap (Kambodja)
I dag ska vi upptäcka mer av Saigon. Vi besöker Chinatown, den vackra Thien Hau-pagoden, historiska museet och det vackra posthuset i kolonialstil. Givetvis ska vi också se den imponerande katedralen och det gamla presidentpalatset som är ett minnesmärke för den dag som Saigon föll till kommunisterna. Efter stadsrundturen åker vi till flygplatsen för att åka vidare till Siem Reap i Kambodja.

Dag 5 Siem Reap
I dag ska vi fördjupa oss i Angkorperiodens fantastiska byggnadsverk. Vi åker in genom den södra porten till Angkor Thom som är huvudstad i hela Angkorriket. Vi åker ner till Elefantterrassen där kungen förr i tiden bevistade tävlingarna som hölls till hans ära. Vidare besöker vi Ta Prohm som är mer känt som Djungeltemplet - här växer naturen fritt och har tagit över platsen. Dagens höjdpunkt är utan tvivel det berömda Angkor Wat som var huvudtemplet under Angkortiden. Mätta av intryck och de fascinerande vackra detaljerna åker vi till vårt hotell och äter senare middag på en lokal restaurang.

Dag 6 Siem Reap - Phnom Penh
Efter frukost ska vi se Banteay Srei-templet som har några av de vackraste relieferna i hela Angkorområdet. Vi utforskar templet som är byggt i rosafärgad sandsten. Vi åker därefter tillbaka till hotellet för att äta lunch. På eftermiddagen besöker vi Les Artisans d´Angkor som utbildar unga kambodjanska barn i konsten att göra stenreliefer och träsniderier i gammal khmertradition. Resan går vidare till flygplatsen varifrån vi ska flyga till Phnom Penh. Efter ankomst äter vi middag på hotellet.

Dag 7 Phnom Penh
Vi avnjuter en god frukost och åker sedan på stadsrundtur i Phnom Penh där vi bland annat ska besöka det kungliga palatset och nationalmuseet som ligger mitt i staden. Väl tillbaka på hotellet äter vi lunch och ska sedan lära oss mer om Kambodjas mörka historia då vi besöker Toul Sleng-museet som också är känt under namnet S-21-fängelset. Röda Khmererna använde detta som tortyrkammare och vi fylls med känslor när vi ser denna sorgliga plats. Vi besöker också den ryska marknaden inne i centrum innan vi äter vår middag på en lokal restaurang.

Dag 8 Phnom Penh - Sihanoukville
På morgonen lämnar vi Phnom Penh och åker till Sihanoukville där vi ska tillbringa en härlig semester. Lunch och middag på egen hand.

Dag 9-13 Sihanoukville
Dagarna är på egen hand och i denna underbara badort kan du i lugn och ro smälta intrycken från rundresan.

Dag 14 Sihanoukville - Phnom Penh - Saigon
Efter frukost åker vi till Phnom Penh för att flyga till Saigon, där vi checkar in på vårt hotell. Resten av dagen är fri för egna strövtåg.

Dag 15 Saigon - Skandinavien
Efter frukost på hotellet åker vi till flygplatsen för vidare färd till Skandinavien.

strand Sihanoukville KambodjaSihanoukville
Sihanoukville är en charmig badort som bjuder på vackra stränder och en genuin avkopplande tillvaro.
Här kretsar livet kring stranden och havet och atmosfären är härligt avslappnad. Det finns flera bra restauranger som serverar färsk fisk och utsökta skaldjur icg prisnivån är fortfarande riktigt låg, så här kan du verkligen unna dig god mat och dryck. Utanför kusten finns en vacker skärgård med öar där du får hela den palmkantade stranden för dig själv. De orörda korallreven gör det paradisiskt att snorkla och dyka. I Sihanoukville går den kambodjanska vardagen sin gilla gång alldeles runt hörnet och det är spännande att ta sig en tur ut på landsbygden. Lokalbefolkningen är vänlig och tillmötesgående och du känner dig genast välkommen till deras vackra land.

Boka Resa

För att söka avgångar från fler orter och boka flygresan till bästa pris - använd sökmotorn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. biljettbokningar.se kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida