Turistguide Japan
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Japan

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 127 milj.
Huvudstad: Tokyo
Språk: Japanska
Valuta: Yen (JPY)

 

 

 

 

 

 

Turistguide Japan
Ett besök i Japan är en förtjusande vandring mellan ytterligheter. Besök templen med sina ofta tusenåriga traditioner, och fortsätt sedan till en karaokebar för en betydligt mer jordnära upplevelse.
I Japan väntar tusen upplevelser på den nyfikne resenären, och japanerna själva är ofta mer än villiga att visa och förklara sitt land och dess egenheter.

Tokyo
Japans huvudstad och världens folktätaste storstadsområde. Här trängs runt 35 miljoner människor på en yta stor som Skåne.
Tokyo består egentligen av flera städer och förorter som smält samman. En tur upp till utsiktsdäcket i Tokyos stadshus, 243 m högt och en av stadens högsta byggnader, bjuder på ett gytter av hus, skyskrapor och neonskyltar så långt ögat når. Tunnelbanekartan liknar, med sina 14 linjer, mest ett färggrant garnnystan. Tokyo är en plats av överväldigande proportioner, med ett shopping- och nöjesutbud som slår det mesta.
Pulsen i Tokyo är hög och intrycken många, och i kontrast med detta blir stillheten i stadens många parker och buddhistiska tempel än mer påtaglig. Shopoholics finner sig snabbt tillrätta i vilken stadsdel som helst, men ett besök i neonljustäta Shibuya och Shinjuku är ett måste. Se cosplay-utklädda ungdomar och kolla in morgondagens trender i hippa Harajuku, och smaka dig genom bar- och restaurangutbudet i mysiga Omotesando. En sak är säker – i Tokyo får du aldrig tråkigt.

Nagoya
Nagoya är en kulturstad med gamla anor och en lång blomstrande historia.
Staden som är landets fjärde största, med drygt 2 miljoner invånare ligger mitt i hjärtat av Japan. Några av stadens specialiteter (förutom det kulinariska) är hantverk, som cloisonné, keramik och porslin.

 

Osaka
Omgiven av historiska städer som Kyoto och Nara i öster och Kobe i väster är Osaka finans-, affärs- och kulturcentrum i västra Japan.
Osaka är Japans näst största stad och en fantastisk blandning av gammalt och supermodernt nytt.

 

 

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. biljettbokningar.se kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida