Turistguide Jamaica
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Jamaica

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 2,7 milj.
Huvudstad: Kingston
Språk: Engelska, patios
Valuta: Dollar (JMD)

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Jamaica
Jamaica är den tredje största av de karibiska öarna
och den största engelsktalande ön. Här väntar frodig natur, underbara stränder, starka färger och en kultur som har lånat från alla världens hörn. Jamaica är en av Karibiens mest varierade öar, och din semester kommer tillfredsställa alla dina sinnen.
En stor del av ön är bergig och Blue Mountain Peak med sina 2.256 meter är det högsta berget.
Ge dig ut på en vandring i bergen, njut av god mat, koppla av i solen och lyssna till den reggae som spelas överallt.

Med Ving bor du på förstklassiga hotell vid stranden i Montego Bay, öns näst största stad och dess mest populära resmål. Jamaica är en fantastisk ö med ständigt blå himmel och vita stränder. Här finns även åtskilliga golfbanor, ett brett utbud av sportfaciliteter och i de största byarna finns många restauranger och barer.

Reggaen
Den rika kulturen präglas av reggaemusiken som strömmar genom gator och gränder. Artister som Jimmy Cliff, Bob Marley och Peter Tosh har fått Reggaen att uppmärksammas världen över.

Negril
På den västra sidan av ön ligger Negril. Här finns en 10 kilometer lång vit och underbar strand, en av Jamaicas bästa. Staden är känd för sin avslappnade livsstil och besöks periodvis av många turister.

Ocho Rios
Ocho Rios är mest känt för sitt vattenfall, Dunns River Water Fall, en sevärdhet som måste upplevas. Här finns vackra stränder, affärer, marknader och självklart många restauranger och nattklubbar. Ocho Rios är en stad som sällan sover.

Montego Bay
I Montego Bay finns allt du vill ha på semestern; stränder, nöjen och den där sköna jamaicanska stämningen som verkligen får dig att koppla av.
Montego Bay, som kallas Mo-Bay av lokalbefolkningen är den näst största staden på ön. Här finner man marknaden som förser västra Jamaica med varor. Här finns också vad som återstår av den före detta buckanjärhuvudstaden Port Royal efter att den sjönk i havet 1692. I centrum finns många affärer och flera bra restauranger.
Montego Bay ligger på Jamaicas norra kust, och är en av öns mest kompletta badorter. Här finns hotell för alla smaker, flera olika stränder att välja mellan, och ett nöjesliv där ingenting saknas. Stadens mest kända strand är utan tvekan Doctor´s Cave Beach, där det första hotellet byggdes redan 1924 för att ta emot alla de besökare som kom hit för att njuta av solen och havet.

En del av det genuina Jamaica finner man på Mount Diablo (djävulsbergen, uppkallade efter de spanska conquistadorerna). Här färdas passagerare i överfulla bussar och taxibilar längs de smala vägarna med sina hårnålskurvor för att nå platån mitt uppe bland bergen. Utsikten är makalös och luften fylls av underbara dofter från en mångfald av olika maträtter som säljs vid matstånden.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

Flygvaruhuset.se
Flygvaruhuset är en av landets största resebyråer. Detta har bland annat uppmärksammats av Internet World som utsåg Flygvaruhuset till en av Sveriges bästa resesite 2005! Hos Flygvaruhuset kan du också beställa din charterresa, liksom hyrbil, tranfer och tex teaterbiljetter. Du får alltid rätt pris direkt, då du beställer på deras hemsida. Dygnet runt !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. biljettbokningar.se kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida