Turistguide Irland
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Irland
Dublin

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Fakta
Folkmängd: 4 milj.
Huvudstad: Dublin
Språk: Engelska och iriska
Valuta: Euro (EUR)

 

 

 

Turistguide Irland
Det är inte bara den vackra och färggranna naturen som får så många att hänföras av den "gröna ön". Här finns också hundratals slott, pittoreska byar, små slingriga vägar, oräkneliga pubar och framför allt, mycket trevliga människor. Dublin är republikens livliga och spännande huvudstad. Staden är ett kulturellt centrum med konstgallerier, museer och teatrar. Vill du varva med lite lugn och ro är det nära till äventyrliga bergsvandringar, fina herrgårdar och mysiga små fiskebyar.
Öl är en viktig del av den irländska kulturen. Mycket av det sociala livet centreras kring pubarna där man träffas för att prata och umgås.

Den gröna ön
Det är inte för inte som Irland kallas för "den gröna ön". Det är ett oerhört vackert land med sina berg och dalar, mjuka kullar, vilda kuster och orörd natur.

Människorna är vänliga och gästfria och lätta att komma i kontakt med. Bästa sättet att uppleva Irland är med hyrbil. Utgå från Dublin och ta dig sedan genom landet och upplev folkmusiken, naturen och pubarna. Missa inte det vilda landskapet i Connemara och de dramatiska Cliffs of Mohere på västra Irland i närheten av staden Galway och sjöarna Lough Mask och Lough Corrib. Missa inte heller grevskapet Sligos böjande kullar, stilla sjöar och floder.

Irland är dock inget resmål för den som är ute efter sol och värme. Klimatet är milt, grått och regnigt. Det finns inget som hindrar lågtrycken från att med full styrka dra in över landet, som är Europas sista utpost mot Atlanten. Ordentliga regnkläder är a och o för en lyckad semester på Irland.

Den internationella flygplatsen Shannon i nordväst var vid de första kommersiella atlantflygningarna den europeiska ändpunkten för den kortaste sträckan mot Nordamerika, där planen med den tidens begränsade räckvid måste mellanlanda för tankning. Platsen anges för övrigt vara den ort där den internationellt välkända drycken Irish coffee skapades. Numera är de största flygplatserna Dublin Airport med flygplatskod DUB och Cork med flygplatskod ORK.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida