Nederländerna / Holland  
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Nederländerna
Aruba
Curacao

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Nederländerna
Nederländernas huvudstad heter Amsterdam och där har monarken har sitt residens. Nederländerna kallas ofta Holland, vilket egentligen endast är namnet på en del av landet.
Det mest utmärkande draget hos Nederländerna är det flacka
landskapet. Ungefär hälften av landet ligger mindre än en meter över havet och en fjärdedel ligger faktiskt under havsytans nivå. Högsta punkten är med sina 321 meter Vaalserberg i den sydöstligaste delen av landet, där en smal remsa skjuter ner mellan Belgien och Tyskland. Nederländerna är en av de mest tättbefolkade länderna i världen, med mer än 400 invånare per kvadratkilometer. Nederländerna är något större än Småland.
Holländarna är kända som ett tolerant folk. Deras bild utomlands är mest baserad på handel, tulpaner, väderkvarnar, träskor, ost och krukmakeri.

Kultur
Nederländerna har en historia av många framstående målare. Under 1600-talet, när den holländska republiken var på toppen av sitt välstånd, var de "holländska mästarnas" tidsålder, så som Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Jan Steen och många andra. Bland berömda holländska målare under 1800-talet och 1900-talet finns Vincent van Gogh och Piet Mondriaan. M. C. Escher är en välkänd grafisk konstnär. En både berömd och ökänd holländsk mästerförfalskare är Han van Meegeren.
Under stormaktstiden blomstrade även holländsk litteratur, med Joost van den Vondel och P. C. Hooft som de mest kända namnen.

Aruba
Aruba är en ö i karibiska havet som ligger 2 mil utanör Venezuelas kust. En sak som många inte vet är att denna vackra ö blev holländsk koloni redan på 1600-talet och, även om ön 1986 blev autonom, än idag har en stor anslutning till Holland. Det kan kännas lite konstigt att höra folk på gatan prata holländska och se typiskt holländska husgavlar fast man befinner sig på en ö med vita sandstränder och 28 graders värme året runt!
KLM Royal Dutch Airlines flyger 9 gånger per vecka direkt från Amsterdam till detta exotiska resemål! OBS. Se banner till vänster.

Attraktioner & Sevärdheter
Det råder ingen brist på förströelse i Holland, den saken är klar. Ett stort antal attraktioner garanterar en lyckad äventyrsdag.

Holländsk ost
På Alida Hoeve i Volendam kan du fortfarande se hur man tillverkar typiskt holländsk ost, Gouda och Edamer, på traditionellt sätt.

Madurodam - Holland i miniatyr
Madurodam är Hollands vackraste stad. Allt det som gör Nederländerna intressant, från kungliga slottet i Amsterdam, kanalerna och de medeltida slotten, till ostmarknaden i Alkmaar, kan beundras här i miniatyr (1:25). Dessutom är det full fart i hamnarna, tivolit har kommit till staden och de allra modernaste tågen kör omkring på en 5 km lång räls!

Den Flygande Holländaren på Efteling
På familjeparken Efteling utanför Tilburg blåses liv i den gamla legenden om den flygande holländaren. Denna spännande berg-och-dalbana och vattenattraktion tar besökaren med till det gyllene 1600-talet. En spektakulär tur för besökarna upp till 22,5 meters höjd för att sedan i 70 km/h trotsa spökskeppets förbannelse.

Boka flyg
Schiphol är huvudflygplats för flygbolagen KLM-Royal Dutch Airlines, Martinair och Transavia. Schiphol är Europas fjärde största flygplats

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida