Turistguide Guadeloupe
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Frankrike
Guadeloupe
Martinique

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

 

 

 

 

 

Turistguide Guadeloupe
Guadeloupe är snarare en ögrupp än en ö. Själva huvudön består av två mindre öar sammanlänkade med en kanal. I väster ligger Basse-Terre med öns högsta punkt, vulkanen La Soufrière och i öst breder Grande-Terre ut sig med bananodlingar och vita sandstränder. På nära håll finns de mindre öarna Marie-Galante, La Désirade och Les Saintes - som alla kan besökas under en dagsutflykt från någon av huvudöarna. Till "länet" Guadeloupe hör också den franska delen av St Martin och svenskön St Barthélémy.

Västindien är ett eftertraktat semesterparadis med ett stort antal öar. Här kan du njuta av ett underbart klimat året runt med temperatur kring 30°. Passadvindarna gör att värmen sällan känns besvärande och skillnaderna mellan de olika årstiderna är små.

De flesta öarna i Västindien är vulkanöar med dramatiska bergsformationer, ofta klädda med tropisk, slingrande regnskog. Grönskande bergssluttningar och branta stup varvas med vidsträckta sockerrörsfält och bananodlingar.
Det finns även korallöar, som har ett flackare landskap med vita, långgrunda sandstränder.
Du badar i Karibiska havet eller i Atlanten och oavsett hav är badvattnet behagligt ljummet. Högsäsongen i Västindien sträcker sig från december till april. Det är då något svalare och generellt torrare än under sommarperioden. Korta regnskurar förekommer året runt, men de varar sällan länge och åtföljs oftast av sol från klarblå himmel.

Boende
På både Guadeloupe och Martinique finns hotell, lägenhetshotell och hela "resorts" som är väl anpassade för barnfamiljer. Framförallt brukar de väl tilltagna och fantasifullt konstruerade poolerna vara populära bland barn och ungdomar. Stränder finns av varierande typ. På Martinique finns de långgrunda sandstränderna framförallt längs öns sydkust och kring Ste Anne. På Guadeloupe är det södra delen av Grande-Terre som erbjuder de mest långgrunda stränderna som dessutom skyddas från strömmar och höga vågar tack vare korallreven.

Historia
Guadeloupe var en svensk besittning 1813-1814. Sverige fick besittningen av Storbritannien som erövrat den av Frankrike under Napoleonkrigen. Karl XIII och hans efterträdare fick Guadeloupe som ersättning för egendomsförluster som kunde drabba kronprinsen Karl XIV Johan till föjld av alliansen mot Napoleon. Vid freden i Paris 1814 fick Frankrike tillbaka Guadeloupe och Sverige kompenserades då med 24 miljoner franc som bildade Guadeloupefonden. Endast Saint Barthélemy förblev svenskt.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.


 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida