Turistguide Rhodos Grekland
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Grekland
Aten
Kreta
Rhodos

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Rhodos
Rhodos är en välkänd pärla och ett av de mest populära resmålen för oss skandinaver. Den medeltida staden bjuder upp till fest varje natt, och varenda strand runt hela den stora ön lockar till lata dagar i solen.
Rhodos är ca 1 400 km2 stort och har ca 100 000 bofasta invånare, varav hälften i Rhodos stad.

Rhodos stad
En given träffpunkt för alla i Rhodos stad är den vackra Mandrakihamnen. Rhodos nöjesliv är för de yngre till stor del koncentrerat till stadsdelen mellan badstränderna där gatorna kantas av musikbarer och diskotek. I Rhodos gamla medeltida stadsdel är det livlig kommers och folkliv hela dagen, och om kvällarna erbjuds här ett sofistikerat nattliv för alla åldrar. Direkt vid Rhodos stad, på ömse sidor om öns norra udde, ligger den smala men trivsamma Elli-stranden.

Ialyssoskusten
På Rhodos västsida är solnedgången storslagen! Ialyssoskusten på Rhodos västkust är uppkallad efter den forna huvudstaden i regionen, Ialyssa, som grundades 400 f Kr. Till Ialyssas gamla ruiner kan du göra en spännande dagsutflykt. I Ixia och Trianda finns trevliga restauranger, mysiga lokala tavernor, butiker och ett lugnare nattliv utmed strandgatan. Vill du ha lite mera liv och rörelse kan du ta en taxi till Rhodos stad, en resa på ca 10-15 minuter.

Det fläktar alltid lite extra på västkusten, vilket gör förhållandena perfekta för windsurfare. Ibland kan vågorna bli höga och då kan det vara bättre för barn att bada i poolen.

Kalithea & Faliraki
På Rhodos östkust ligger det fridfulla området Kalithea och Koskinou. Kalitheastranden har grovkornig sand och små runda stenar och erbjuder många typer av vattensporter. Själva byn Koskinou, som är en genuin liten grekisk by, är belägen en bit inåt land. Söder om Kalithea ligger turistorten Faliraki. Här finns en av Rhodos bästa stränder och ett stort utbud av restauranger och nöjen.


Lardos & Kitari

På södra Rhodos ligger Lardos med flera mysiga badvikar med grov sand eller klappersten. Vattnet är klart och snorkelvänligt. Atmosfären är gemytlig och hit reser du med fördel om du vill koppla av. I Lardos upplever du det grekiska vardagslivet, men söker du mer shopping, restauranger och nattliv ligger den vackra staden Lindos bara ca 5 km bort. Lindos har ett typiskt grekiskt utseende med små vita hus som letar sig uppför slänten.

Stränderna
Rhodos östkust anses ha de bästa sandstränderna. På västkusten kan sanden vara uppblandad med rundslipad småsten och här fläktar medelhavsvinden Meltemian. I Lardos finns trevliga badmöjligheter med grov sand eller klappersten. Sandstranden i Kalithea är grovkornig med små runda stenar. Omkring Lindos finns flera trevliga badvikar.

Mat
Oavsett vilken ö du befinner dig på finns det tavernor med underbar grekisk mat. Det gäller bara att hitta dem! Tavernor och restauranger i turistområdena har oftast menyer som de tror att vi turister vill ha, till exempel mousaka och souvlaki.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida