Turistguide Kreta Grekland
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Grekland
Aten
Kreta
Rhodos

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Kreta
Kreta är något alldeles speciellt. Denna stora, natursköna ö med sin dramatiska historia är som ett eget land och de stolta kretensarna själva är noga med att de först och främst är kretensare och i andra hand greker. Läget långt söderut i Medelhavet ger en sommarsäsong från april till november.
Kreta med en halv miljon invånare är Greklands största ö och en av de största öarna i Medelhavet. Kreta är också Greklands sydligaste ö, belägen lika nära Afrika som Europa. Ön sträcker sig över hela tre klimatzoner och naturen uppvisar en variationsrikedom utan like, från snötäckta bergstoppar till palmbevuxna stränder.

Huvudstaden Heraklion ligger mitt på öns nordkust. På västra delen av ön breder höga berg och bördiga dalar med buktande sandstränder ut sig. I öst är naturen kargare med vidsträckta bergsplatåer och silvergröna olivlundar bakom kustens otaliga sandstränder. Kreta har varit befolkad i över 8 000 år och det var här som den minoiska kulturen uppstod 2 600 f Kr.

Resmål & välkända orter
Minnen från Europas äldsta högkultur, en fantastisk och mångfaldig natur och attraktiva turistområden gör ön till ett nästan oslagbart resmål.

Mat
Oavsett vilken ö du befinner dig på finns det tavernor med underbar grekisk mat. Det gäller bara att hitta dem! Tavernor och restauranger i turistområdena har oftast menyer som de tror att vi turister vill ha, till exempel mousaka och souvlaki.

Kultur & Sevärdheter
Besök kung Minos palats Knossos - ett av Europas största sevärdheter. Se utgrävningarna av den minoiska civilisationens högsäte, den civilisation som uppstod ca 2 600 f Kr och blomstrade i över tusen år. Omkring 1 400 f Kr inträffar något som får den högtstående minoiska kulturen att försvinna och inte förrän på slutet av 1800-talet återupptäcks dess gömda skatter.

Samariaravinen
I Lefka Ori-bergen på västra Kreta ligger den storslagna Samariaravinen, nationalpark och Europas största naturliga ravin. Du välja att ge dig ut på Stora Samariaäventyret och vandra hela vägen på 18 kilometer eller uppleva Lilla Samariaäventyret, som startar vid ravinens utmynning till den smalaste passagen, Järnporten, där du kan njuter av den vidunderliga utsikten.

Spinalonga
Spinalonga är en ö i inloppet till Eloundaviken. Här byggde venetianarna, vilka under många år härskade över Kreta, en imponerande borg som när turkarna erövrade Kreta i mitten av 1600-talet förblev ointaglig i över 50 år. Borgen kom att bli en tillflyktsort för kristna ända fram till 1715, då den överlämnades i turkarnas händer. Fem år efter Kretas nyvunna självstyre 1898 lämnade de sista turkarna Spinalonga, som då förvandlades till en spetälskekoloni dit sjuka deporterades ända fram till 1957.

Boka Resa

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida