Turistguide Grekland
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Grekland
Aten
Kreta
Rhodos

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turistguide Grekland
För de gamla grekerna var Grekland hela världen och Medelhavet en oändlig ocean. Här fanns paradisstränder, myllrande städer, exotiska hamnar, karga klippor, äventyr och lynniga gudar. Med undantag av gudarna är det precis sig likt idag.
Grekland har ca 11 miljoner invånare. Huvudstad är Aten med ca 4 miljoner invånare.
Grunden till vår västerländska civilisation lades i Grekland och spåren från historien finns kvar än i dag.

Resmål & välkända orter
Det svenska sommarvädret kan vara oberäkneligt, så det är inte konstigt att många svenskar väljer att åka till Grekland till solsken och bad i kristallklart vatten de allra flesta av sommarens dagar och de ljummna sommarkvällarna. Föredrar du en modern turistort med hålligång dygnet runt, eller en undanskymd plats med få hotell finner du vad du söker i Grekland. Det finns ett stort antal grekiska resmål att välja bland så du kommer definitivt att hitta din egen favorit!

Boende
I Grekland finns allt från enkla pensionat med några få rum och personlig service till lyxhotell med alla tänkbara faciliteter.

Mat
Oavsett vilken ö du befinner dig på finns det tavernor med underbar grekisk mat. Det gäller bara att hitta dem! Tavernor och restauranger i turistområdena har oftast menyer som de tror att vi turister vill ha, till exempel mousaka och souvlaki.
Den vanligaste kötträtten är souvlaki; ett grillspett med lamm, gris eller nötkött blandat med grönsaker. Den grekiska restaurang som inte har souvlaki på menyn finns inte. Däremot är det ganska vanligt med köttfärs som används i populära rätter som mousaka, bifteki, stuffed tomatos och självklart till spagetti. Såser ingår i princip aldrig till kötträtterna.
När det gäller snabbmat är "Gyros with Pita" oslagbart. Kostar ingenting, men smakar gudomligt. En gyros här kan liknas vid en kebab. Tillsammans med lite grönsaker, kryddor och tsatziki i ett Pitabröd, blir det en oslagbar liten snabblunch.

Fisk och skaldjur
Gillar man fisk så är det bara att gratulera, och ännu mer om man är förtjust i skaldjur. Det går hur bra som helst att bara äta mat från havet under hela semestern. En av rätterna är friterad eller grillad bläckfisk, Kalamares. Hummer är ganska vanligt och serveras på många fantastiska sätt.

Om du verkligen vill njuta av fisk och skaldjur ska du bege dig till den lilla ön Fourni, sydväst om Samos, som har en av Greklands största fiskeflottor trots att där endast bor runt tusen personer.

Grekisk sallad
Är det något som förknippas med Grekland så är det den grekiska salladen. Den hör ihop med landet lika väl som ouzo och retsina. Den är så enkel och så genialiskt god.
Fetaost ingår i flera olika maträtter, men det man mest förknippar med Feta är grekisk sallad. Man hittar den även i pajer och olika kötträtter. Den kan vara ganska olika i både form, färg och smak beroende på var och av vem den är tillverkad.

Kultur & Sevärdheter
I Grekland lades grunden till vår västerländska civilisation, och spåren från historien finns kvar än i dag och erbjuder besökaren åtskilliga sevärdheter.
Grekiska världsarv: Grekland är representarat med 16 platser på världsarvslistan.
De främsta turistmålen är de grekiska öarna, då främst Kreta, Korfu, Zakynthos och Rhodos, men städer som Athen, Thessaloniki och Ioannina har börjat bli mer populärt med åren.


Boka Resa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida