Gibraltar
Turistguider
Till startsidanStartsida

Start Turistguider

Gibraltar

Shopping
Dator & elektronik
Köp & sälj
Resor
Hotell
Researrangörer
Big Travel
Ving Sverige  
 

Turistguide Gibraltar
Gibraltar är ett brittiskt territorium (British overseas territory) beläget på södra delen av Pyreneiska halvön, vid Gibraltar sund. Redan i antikens skrifter omtalas den 500 meter höga och branta kalkklippan som finns på halvön.

 

Folkmängden är omkring 31 000 och huvudstaden är Gibraltar Town. Spanien gör sedan 1700-talet anspråk på området, men befolkningen har i folkomröstningar gett överväldigande stöd för fortsatt brittisk tillhörighet. På den spanska sidan av gränsen ligger gränsstaden La Línea de la Concepción. Många gibraltarbor har flyttat över till den spanska sidan som en följd av de lägre boendekostnaderna där, och omvänt är det många på den spanska sidan som arbetar inom Gibraltar där lönerna är högre.

 

 

Boka Resa
Här erbjuder Ving endast flygbiljetter, i samarbete med världens största flygbolag.

 

Ving ingår i MyTravel Sweden AB och är en av Skandinaviens största researrangörer. Ving erbjuder alla typer av resor, från klassiska paketresor med charterflyg till flexibla resor med reguljärflyg där kunden själv bestämmer innehållet.


 

 

 


Copyright © 2006 Turistguide.net, Alla rättigheter förbehålles. Vi säljer inget utan länkar endast till aktuella företag.Vi använder oss av Cookies. Turistguide.net kan inte garantera att information om enskilda produkter är korrekt. Kontakta respektive arrangör/organisation för mer information. Kontakt: info@turistguide.net Startsida